Cold Rock, VS, is een voormalig mijnstadje. Sinds het sluiten van de mijn wordt Cold Rock gekenmerkt door armoede en de verdwijning van meerdere kinderen uit het gebied. De bewoners geven de schuld aan een figuur genaamd the Tall Man. Weduwe Julia Denning (Jessica Biel) woont samen met haar zoontje David in Cold Rock, waar ze werkzaam is als verpleegster. Op een avond verdwijnt David en doet Julia er alles aan om haar zoontje terug te krijgen uit handen van the Tall Man.

Beoordeling
The Tall Man is de eerste Engelstalige film van de Franse filmmaker Pascal Laugier, bekend van de horror film Martyrs. Zelf heb ik Martyrs nog niet gezien, maar het schijnt een bizarre en zieke film te zijn. Laugier lijkt met The Tall Man voor een luchtigere opvolger te hebben gekozen en de film lijkt op het eerste gezicht dan ook op een standaard horror film. Maar dat is het niet. En meer wil ik er eigenlijk niet over kwijt. The Tall Man is net als The Cabin in the Woods een film waar je beter niet teveel over kan weten. Je moet je gewoon laten verrassen.

En veel mensen zullen ook verrast worden door Jessica Biel. De film geeft haar de kans om te tonen wat ze allemaal in huis heeft. Vaak genoeg, en onterecht in mijn ogen, wordt gedacht dat Jessica een slechte actrice is, maar dat is ze helemaal niet. Eerder was ze een uitstekende, sympathieke final girl in The Texas Chainsaw Massacre. In The Tall Man geeft ze een sterke emotionele performance en ze weet de film dan ook goed op haar schouders te dragen. Hopelijk leidt deze film tot betere rollen voor Biel. De rest van de cast is niet zo bijzonder. Al zullen genre fans de aanwezigheid van Jodelle Ferland (Silent Hill) en William B. Davis (Cigarette Smoking Man van The X-Files) wel kunnen waarderen.

Conclusie
The Tall Man is een originele en spannende film met een mooie rol voor Jessica Biel.
The Tall Man is in Nederland te koop onder de titel The Secret.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *