Review: Ratter (2015)

ratter-packshotRatter is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray! Met dank aan Way to Blue en Sony Pictures Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van een DVD-exemplaar van deze creepy thriller.

Het verhaal
Elk moment van de dag staan we in contact met elkaar via onze telefoon, laptop en het internet. Maar wie kijkt er naar ons als wij naar ons scherm kijken? Maak kennis met Emma, een knappe jonge studente die net vanuit het Middenwesten naar New York is verhuisd en vol enthousiasme aan haar leven in de grote stad wil beginnen. Maar als een stalker haar apparatuur hackt, verwoest hij Emma’s illusies van privacy en ontdekt ze hoe fragiel ons gevoel van veiligheid kan zijn. Ashley Benson schittert in deze baanbrekende psychologische thriller die een wereld onderzoekt waar camera’s altijd aanstaan en er altijd iemand toekijkt.

Beoordeling
Ik hou van horrorfilms, maar bovennatuurlijke horror vind ik niet eng, omdat ik niet in geesten geloof. Waar ik wel in geloof is dat er creepy mensen zijn die je webcam kunnen hacken zonder dat jij het weet. Het is een behoorlijk eng idee dat dit kan gebeuren en Ratter brengt het ook nog eens effectief in beeld. De hele film zien we vanuit het perspectief van Emma’s webcam op haar laptop en de camera op haar telefoon. Hierdoor wordt je er nog eens extra van bewust wat iemand te zien krijgt als die persoon mee wil kijken via jouw camera’s. En dat is misschien wel veel meer dan je verwacht!

Pretty Little Liars-actrice Ashley Benson speelt een prima hoofdrol. Ze weet veel sympathie op te wekken voor haar personage Emma en daardoor leef je met haar mee. Matt McGorry, bekend van Orange is the New Black en How to Get Away with Murder, speelt haar love interest. Hij is een goede acteur die helaas niet zoveel te doen krijgt in de film.

Ratter weet de spanning goed op te bouwen door juist niet teveel te laten zien. Dit is niet een film die het moet hebben van de jump scares. Het zijn met name de momenten waarop er in beeld niets lijkt te gebeuren die het meest creepy zijn. Wanneer Emma ligt te slapen zie je bijv. op de achtergrond ineens iemand bewegen! Het is jammer dat de film vrij abrupt eindigt en je dan met een open einde achterlaat. Blijf na het einde nog wel even kijken, want na de credits zie je nog een extra scène.

Bonusmateriaal
De DVD bevat alleen drie verwijderde scènes die niet veel toevoegen aan het verhaal.

Conclusie
Ratter is een effectieve thriller die je aan het nadenken zet over het gebruik van je telefoon en laptop. Ook wil ik door deze film een extra slot op mijn deur. Bedankt, Ratter, ik voel me creeped out.

rating-3halfstars

15 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *