ratter-packshotRatter is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray! Met dank aan Way to Blue en Sony Pictures Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van een DVD-exemplaar van deze creepy thriller.

Het verhaal
Elk moment van de dag staan we in contact met elkaar via onze telefoon, laptop en het internet. Maar wie kijkt er naar ons als wij naar ons scherm kijken? Maak kennis met Emma, een knappe jonge studente die net vanuit het Middenwesten naar New York is verhuisd en vol enthousiasme aan haar leven in de grote stad wil beginnen. Maar als een stalker haar apparatuur hackt, verwoest hij Emma’s illusies van privacy en ontdekt ze hoe fragiel ons gevoel van veiligheid kan zijn. Ashley Benson schittert in deze baanbrekende psychologische thriller die een wereld onderzoekt waar camera’s altijd aanstaan en er altijd iemand toekijkt.

Beoordeling
Ik hou van horrorfilms, maar bovennatuurlijke horror vind ik niet eng, omdat ik niet in geesten geloof. Waar ik wel in geloof is dat er creepy mensen zijn die je webcam kunnen hacken zonder dat jij het weet. Het is een behoorlijk eng idee dat dit kan gebeuren en Ratter brengt het ook nog eens effectief in beeld. De hele film zien we vanuit het perspectief van Emma’s webcam op haar laptop en de camera op haar telefoon. Hierdoor wordt je er nog eens extra van bewust wat iemand te zien krijgt als die persoon mee wil kijken via jouw camera’s. En dat is misschien wel veel meer dan je verwacht!

Pretty Little Liars-actrice Ashley Benson speelt een prima hoofdrol. Ze weet veel sympathie op te wekken voor haar personage Emma en daardoor leef je met haar mee. Matt McGorry, bekend van Orange is the New Black en How to Get Away with Murder, speelt haar love interest. Hij is een goede acteur die helaas niet zoveel te doen krijgt in de film.

Ratter weet de spanning goed op te bouwen door juist niet teveel te laten zien. Dit is niet een film die het moet hebben van de jump scares. Het zijn met name de momenten waarop er in beeld niets lijkt te gebeuren die het meest creepy zijn. Wanneer Emma ligt te slapen zie je bijv. op de achtergrond ineens iemand bewegen! Het is jammer dat de film vrij abrupt eindigt en je dan met een open einde achterlaat. Blijf na het einde nog wel even kijken, want na de credits zie je nog een extra scène.

Bonusmateriaal
De DVD bevat alleen drie verwijderde scènes die niet veel toevoegen aan het verhaal.

Conclusie
Ratter is een effectieve thriller die je aan het nadenken zet over het gebruik van je telefoon en laptop. Ook wil ik door deze film een extra slot op mijn deur. Bedankt, Ratter, ik voel me creeped out.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

15 reacties

 1. Klinkt een beetje als Unfriended of zit ik er dan naast? 😉 In ieder geval eentje om op het lijstje te zetten.

  1. Ik heb Unfriended nog niet gezien dus ik kan het niet met zekerheid zeggen. Er zit in ieder geval niets bovennatuurlijks in Ratter.

 2. Mooi om te zien dat je er van hebt genoten 🙂

  1. Ja, de film heeft met op een positieve manier verrast. 🙂

 3. Dit is wel echt een film waarbij je volgens mij je webcam uit het raam wil gooien, met de rest van je computer erachteraan

  1. Haha ja dat klopt wel 😉

 4. Ik heb er toen wel eens een trailer van gezien en ben de film daarna weer een beetje vergeten. Leuke recensie in ieder geval, en zeker een film die ik nu alsnog wil zien.

 5. […] Be Cool, Sodapop schreef de recensie van de thriller Ratter Cinefille.nl gaf een Blindspot update De Filmkijker ging ook naar Batman v Superman: Dawn of Justice Filmportaal.nl schreef een recensie van Chappie Filmtakers schreef een recensie van Batman v Superman: Dawn of Justice Mcurl gaf een aantal Netflix tips Mike’s Movie Review plaatst een video review van Batman v Superman: Dawn of Justice Screendependent schreef een revieww van The Gift Sweet Movies schreef een uitgebreid artikel over de Batman Quadrilogie […]

 6. Ik weet niet waarom maar de synopsis en cover roepen bij mij associaties op met Trust.

  Meer on topic: klinkt goed! Wil ik zien!

  1. Ja, het heeft wel iets weg van Trust inderdaad.

 7. Ah open eindes, die vind ik echt verschrikkelijk. Ik sla deze even over :p

  1. Ja, dat vind ik zeker ook een minpuntje. Met een beter einde had de film misschien wel 4 sterren gekregen.

 8. […] mag ik van mezelf Ratter kiezen als één van mijn filmtips voor 31 dagen horror! Zoals ik in mijn recensie al zei: ik geloof niet in geesten, maar wel dat er creepy mensen zijn die je webcam kunnen hacken […]

 9. […] Mother’s Day; The Neon Demon; Nocturnal Animals; Playing It Cool; The Purge: Election Year; Ratter; Rebirth; The Revenant; Room; The Secret Life of Pets; The Shallows; Star Trek Beyond; Suicide […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *