Gisteren was ik samen met een vriendin naar Dutch Comic Con gegaan. Deze tweede editie was grootser van opzet waardoor er meer bewegingsruimte was en het niet zo warm was als de vorige keer. Opnieuw was het een geslaagde dag!

Rond 10.30 kwamen wij aan bij de Jaarbeurs in Utrecht. Er stond een vrij lange rij om de Jaarbeurs binnen te komen en wij hebben er ongeveer een half uur over gedaan. We gingen eerst naar de garderobe om onze jassen te dumpen. De rij hier was verrassend kort en we waren binnen een paar minuten aan de beurt. De prijs was net als vorig jaar €1,50 per jas en nog steeds so worth it! Ik had daar niet met mijn jas willen rondlopen, ook al was het niet zo warm als de vorige keer. Binnen een paar minuten waren we langs de tassencontrole en de kaartjescontrole en stonden we binnen!

dcc2016-outcastHet eerste wat ik zag was dit huisje van de nieuwe Fox serie Outcast. We gingen pas later dit gedeelte verkennen, want we gingen eerst naar het gedeelte waar de dealers waren. Dit was echt veel beter aangepakt dan vorig jaar. De paden tussen de stands van de dealers waren veel breder dus je had wat meer bewegingsruimte al was het soms nog wel moeilijk om alle merchandise te bekijken. Ik was op zoek naar Funko pops! en heb er uiteindelijk maar 2 gekocht, wat ik heel goed van mezelf vond. 😉

funko-pinheadgrootIk heb Pinhead gekocht voor bij mijn Funko pop! horror collectie en Holiday Dancing Groot. Ik heb eigenlijk al een Dancing Groot Funko pop!, maar deze vind ik zo cute voor rond de kerstdagen. Verder heb ik niets gekocht en nu ben ik enorm trots op mijn enorme vermogen tot zelfbeheersing. :p

dcc2016-sethgilliamHierna waren we naar de Q&A van The Walking Dead-acteur Seth Gilliam gegaan. Vorig jaar kon je alleen staan bij de Q&A’s, maar gelukkig waren er dit jaar ook zitplaatsen! Het was druk, maar gelukkig konden we zitten. Achteraf hoorde ik dat ik net Jessica van Reviews & Roses en Patricia van Mcurl ben misgelopen, want zij stonden vlakbij ook te kijken naar de Q&A. Erg jammer, want ik had deze ladies graag even gedag gezegd! Seth Gilliam was een leuke gast die enthousiast antwoord gaf op de vragen uit het publiek. Gilliam speelt ook in Teen Wolf en er waren best veel Teen Wolf gerelateerde vragen. Zelf kijk ik die serie niet dus ik had geen idee waar het over ging. Er waren ook een aantal The Walking Dead gerelateerde vragen. Iemand vroeg welke rol hij zou willen spelen in TWD als hij niet Father Gabriel was en toen antwoordde hij dat hij Carl zou willen spelen. Al vond hij het wel een uitdaging om 30 jaar jonger te spelen dan hij in werkelijkheid is. Er werd ook gevraagd of hij in TWD dood zou willen gaan door zombies of door iets anders en het leek Seth leuk om uit elkaar gerukt te worden door zombies.

dcc2016-houseofwaxNa de Q&A hebben we nog een rondje gelopen. Er was een gedeelte met old school arcade kasten waar je die old school spelletjes op kon spelen. Ook was er dit House of Wax gedeelte waar ik niets van begreep, want ik zag geen House of Wax-achtige beelden. Hmmm…

dcc2016-batmanghostbustersUiteindelijk waren we teruggecirkeld naar het begin, waar we opnieuw het Outcast huisje zagen. Ik zag ook een old school Batmobiel en een Batman-kostuum. Bumblebee van Transformers was er ook net als de Ghostbusters Dutch Division en Ghostbusters auto. Er was ook een stand waar je al kaartjes kon kopen voor de Halloween en horror conventie Bats, Bones & Dice.

Tot slot gingen we naar een screening van de eerste aflevering van de nieuwe Fox serie Outcast. Er was een mini bioscoop gemaakt waar de aflevering meerdere keren werd vertoond. Ook de pilot van de serie 11.22.63 met James Franco werd meerdere keren vertoond, maar ik ben niet naar deze screening geweest al lijkt de serie me wel interessant. Het is jammer dat de bios vlakbij het podium was waar de Q&A’s plaatsvonden waardoor je steeds muziek en het enthousiaste publiek hoorde. Hierdoor kon ik op meerdere momenten de aflevering niet goed verstaan. Tijdens de screening zat ik ergens in het midden en door alle hoofden die voor me waren kon ik de ondertiteling ook niet lezen. Hierdoor heb ik misschien belangrijke info gemist. Binnenkort post ik een verslag van mijn eerste indruk van Outcast.

Al met al heb ik me ook op deze tweede editie van Dutch Comic Con prima vermaakt. Doordat er weinig gasten waren die mij aanspraken had ik het wel snel gezien en ging ik rond 15.00 weer naar huis. Gelukkig hoeven we niet een jaar te wachten op een nieuwe conventie, want in augustus is er Amsterdam Comic Con en in oktober Bats, Bones & Dice. Ik heb mijn kaartjes al!

Wat vond jij van Dutch Comic Con?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

17 reacties

 1. Ik ben niet geweest, maar klinkt alsof je je wel vermaakt hebt. Hoe groot is inmiddels je Funko collectie en zijn er nog bepaalde Funkos die je nog graag wilt toevoegen aan je collectie?

  1. Mijn Funko collectie begint een beetje uit de hand te lopen, want ik heb er nu 29! Ik wil nog een Jay Funko pop!, want Silent Bob voelt zich een beetje eenzaam. Verder vind ik de Sharknado Funko pop! er wel heel leuk uitzien, maar die kon ik net als Jay niet vinden op DCC.

 2. Klinkt als een leuke conferentie! Misschien moet ik ook maar eens een keer komen kijken 😉

  1. Ja, is leuk om een keer mee te maken 😀

 3. Ik vond het erg leuk! 🙂 Mijn verslag staat inmiddels ook online 😉

  1. Ik ook! Ga je volgend jaar weer?

 4. Slechts 2 Funkos gekocht? Dat is een prestatie op zich als je bedenkt dat de beursvloer er vol mee stond. Hopelijk spreken bij de volgende editie de gasten mij meer aan. Ik hoop het want dat zou voor mij wel een reden zijn om af te reizen naar Utrecht.

  1. Bedankt! Ik vind het ook nog steeds knap van mezelf! Maar goed, ik had er al 27… :p

   Ik hoop het ook, want ik werd niet echt enthousiast van deze line up. Amsterdam Comic Con heeft al een aantal leuke gasten aangekondigd en Tom Savini komt naar Bats, Bones & Dice is oktober!

 5. Jaaa zo jammer dat we elkaar gemist hebben!

  Ik ga ook naar Amsterdam Comic Con, mijn kaartje voor de zaterdag is al in the pocket 😀

  1. Ik ga ook op de zaterdag naar Amsterdam Comic Con! Misschien spotten we elkaar dan wel 😉

 6. Goed om te lezen dat je je zo vermaakt hebt. Dit soort conventies zijn niet echt mijn ding, maar wie weet ga ik toch een keer. Een idee om een keer over al je poppen te schrijven? Ik ben wel benieuwd 🙂

  1. Ja, is toch wel leuk om een keer mee te maken. 🙂

   Dat vind ik een leuk idee! Als ik verhuisd ben dan kan ik foto’s maken van mijn collectie. Nu zitten ze ingepakt.

 7. […] Be Cool, Sodapop schreef een verslag van de Dutch Comic Con 2016 Cinefille.nl bezocht de superheldenfilm Batman v Superman: Dawn of Justice De Filmkijker had weer een interessante vraag van de week Mcurl bezocht eveneens de Dutch Comic Con Mike ging speciaal voor zijn viewers naar De Helleveeg Naar de film keek naar het eerste seizoen van Fuller House Reviews & Roses mocht de DVD van The Maze Runner: The Scorch Trials beoordelen Sweet Movies is onder de indruk van Room […]

 8. […] artikelen: • Eerste indruk van de nieuwe Fox serie Outcast. • Verslag van Dutch Comic Con 2016. • Mijn Film Alphabet Blogathon (mijn deelname). • Jamie Lee Curtis, Emma Roberts en meer […]

 9. […] flinke rij. Om 9.00 gingen de deuren open en stonden we al vrij snel binnen. Ik merkte dat ik door Dutch Comic Con al bepaalde verwachtingen had gekregen van zo’n event, want ik was eigenlijk verbaasd dat we […]

 10. […] Dutch X-mas Con wordt georganiseerd door het team achter Dutch Comic Con, dat eerder dit jaar een geslaagde tweede editie […]

 11. […] in Utrecht. Deze con werd georganiseerd door het team achter Dutch Comic Con, dat eerder dit jaar een geslaagde tweede editie afleverde. Hier mijn verslag van de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *