Review: Get Out (2017)

Rose (Allison Williams) nodigt haar vriend Chris (Daniel Kaluuya) uit om een weekend door te brengen met haar ouders (Bradley Whitford en Catherine Keener). Chris denkt dat het vreemde gedrag van haar ouders te maken heeft met hun interraciale relatie, maar gedurende het weekend ontdekt Chris wat er echt speelt.

Beoordeling
Jordan Peele leverde eerder dit jaar met veel succes de horrorfilm Get Out af. Van deze komiek, bekend van Key & Peele, zou je misschien een komische horrorfilm verwachten, maar Peele houdt de toon hier grotendeels serieus. Alleen de beste vriend van hoofdpersoon Chris zorgt voor de nodige comic relief. Peele schijnt zelf een grote horror fan te zijn en hij weet duidelijk waar hij mee bezig is. Zijn script is intelligent: je blijft gissen naar wat er werkelijk speelt en achteraf gezien waren de clues ook aanwezig, alleen interpreteer je ze in eerste instantie op een andere manier. Daarnaast weet hij een onheilspellend sfeertje te creëren en dit gepaard met het goede spel van Daniel Kaluuya zorgt ervoor dat Get Out één van de meest verrassende horrorfilms is van de afgelopen jaren.

Ook de bijrollen worden goed ingevuld. Bradley Whitford en Catherine Keener zijn lekker op dreef als de vreemde ouders van Rose. Girls-actrice Allison Williams, Lakeith Stanfield en Stephen Root spelen ook prima, maar het is Lil Rel Howery die scènes weet te stelen als Rod, de beste vriend van Chris.

Conclusie
Get Out is een intelligente en verrassende horrorfilm. Wel iets te overhyped.

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *