Doug Glatt (Seann William Scott) is een simpele ziel die als uitsmijter werkt. Hij voelt zich een buitenbeentje, omdat hij niet zo slim is als de rest van zijn familie. Doug is wel goed in vechten en komt zo via zijn beste vriend Ryan (Jay Baruchel, She’s Out of My League) in het hockey wereldje terecht. Ondanks zijn beperkte schaatstalent, blijkt Doug een succes op het ijs.

Beoordeling
Goon is een verrassend leuke comedy. De film is geschreven door Jay Baruchel en Evan Goldberg. Goldberg schreef eerder Superbad met Seth Rogen. Goon had gemakkelijk een heel botte of barbaarse comedy kunnen worden, maar Baruchel en Goldberg houden de film netjes in balans. Doug is niet heel slim, maar wel lief en beleefd. Zijn romance met Eva (Alison Pill, Scott Pilgrim vs the World) is dan ook aandoenlijk om naar te kijken. Aan de andere kant is er grof taalgebruik (met name door Baruchel zelf) en veel geweld, vaak met humoristische inslag.

Seann William Scott speelt zijn rol erg overtuigend. Wie denkt dat Seann alleen maar Stifler-achtige personages kan spelen, zal erg verbaasd zijn met zijn optreden in Goon. Wanneer hij er niet op los slaat, is hij juist erg ingetogen. Zijn grote rivaal, hockey-ster Ross Rhea, wordt met plezier gespeeld door Liev Schreiber. Schreiber is inmiddels gerespecteerd acteur, maar ook duidelijk niet de beroerdste om zich van een andere kant te laten zien. Er zijn aardige bijrollen voor Alison Pill en Jonathan Cherry (Final Destination 2). Pill laat veel van zichzelf zien in een relatief kleine rol. Cherry heeft een humoristische rol als goalie van Dougs team. Jammer dat het personage van Baruchel dan zelf het minst uit de verf komt. Hij is vooral grof.

Conclusie
Goon is een comedy met hart en aardig wat bloed.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

5 reacties

 1. Toevallig deze film afgelopen weekend ook gezien, was positief verrast en heb het dezelfde score gegeven. Het wist de clichés van de sportfilm min of meer te ontwijken.

  1. Leuk dat de film jou ook positief heeft verrast! Toevallig las ik vandaag dat er een sequel in de maak is. Een sequel lijkt me niet nodig, maar mogelijk weet die film ook te verrassen.

   1. Ja, je weet het nooit. Heb daarna die documentaire op Netflix gekeken die over “enforcers” in ijshockey gaat. Interessant om te zien dat dat ook echt in ijshockey bestaat, wist daar niets van af.

    1. Ik heb niet gezien dat daar een documentaire van is die op Netflix staat. Thanks voor de tip!

 2. […] Goon (2011) vond ik destijds een verrassend leuke komedie en nu is er de sequel Goon: Last of the […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *