poster The BoogeymanNa de dood van hun moeder worden zussen Sadie (Sophie Thatcher) en Sawyer (Vivien Lyra Blair) geplaagd door een mysterieus monster dat schuilt in het donker.

Beoordeling
The Boogeyman: een doorsnee titel voor een doorsnee film. Hoe vaak hebben we een film als deze al niet gezien? Denk aan Don’t Be Afraid of the Dark met Katie Holmes en Guy Pearce. Of Darkness Falls, die nu te zien is op Netflix. The Boogeyman bewandelt bekende paden, maar weet het niet eigen te maken. Het is een frustrerende film met een zeer mager script. Hoezo gebruikt onze gen Z heldin Sadie niet de zaklamp functie van haar telefoon als ze weet dat het monster niet tegen licht kan? Hoezo heeft zusje Sawyer geen enkele lamp aan in de huiskamer als ze zo bang is in het donker? Ik had wel iets meer verwacht van schrijvers Scott Beck en Bryan Woods, eerder verantwoordelijk voor het script van geslaagde horrorfilms als A Quiet Place en Haunt.

Jammer, want The Boogeyman begint best aardig. Al is dat voornamelijk aan David Dastmalchian (The Suicide Squad) te danken die het beste van zijn beperkte rol maakt. Hier kan de rest van de cast nog van leren. Sophie Thatcher (Yellowjackets) en Chris Messina (Air) lijken op de automatische piloot te spelen.

Conclusie
The Boogeyman is een matige, doorsnee horrorfilm. Naast David Dastmalchian heeft het niets bijzonders te bieden.

2 sterren

The Boogeyman is te bekijken via:

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *