In het stadje Derry verdwijnen om de haverklap kinderen, waaronder de jonge Georgie (Jackson Robert Scott), het broertje van Bill (Jaeden Lieberher). Bill besluit met zijn vrienden, de Losers Club, op zoek te gaan naar de waarheid. Ze komen oog in oog te staan met de angstaanjagende clown Pennywise (Bill Skarsgard) die hun grootste angsten werkelijkheid laat worden.

Beoordeling
Het is lang geleden dat ik naar een film zat te kijken en dacht: ‘dit is echt heel goed.’ Maar het gebeurde tijdens It. Ik keek helemaal niet uit naar deze nieuwe verfilming van de Stephen King klassieker, omdat ik in mijn jeugd al genoeg trauma’s heb opgelopen door de originele It. Mijn zusje wilde het graag zien en na afloop zaten we alleen maar in verbazing tegen elkaar te zeggen dat deze verfilming echt heel goed is.

In zijn kern is It geen horrorfilm, maar een coming of age movie. Dit zal vast bepaalde mensen teleurstellen die misschien een killer clown film verwachten. Sorry, maar dat is It niet. It kan je nog het beste vergelijken met een andere King klassieker, namelijk Stand by Me. In tegenstelling tot het origineel, ligt de focus in deze nieuwe versie van It alleen op de kinderen. Een slimme zet: doordat er niet steeds van tijdslijn wordt gewisseld, wordt je echt in het verhaal van de Losers Club gezogen. Zelfs wanneer Pennywise niet in beeld is, is het verhaal van de kinderen onderhoudend en verveel je je geen minuut. Daarnaast speelt de jonge cast ook erg goed met Jaeden Lieberher (Bill), Sophia Lillis (Beverly) en Jack Dylan Glazer (Eddie) als de stand outs. Bill Skarsgard, onlangs nog te zien in Atomic Blonde, geeft zijn eigen draai als Pennywise en zal waarschijnlijk een nieuwe generatie een hoop nachtmerries bezorgen.

Conclusie
It is een verrassend goede verfilming van de Stephen King klassieker met een uitstekende jonge cast. Op naar deel 2!

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

16 reacties

 1. Ik ben er erg benieuwd naar, hoop binnenkort tijd te hebben om er even voor naar de bios te gaan

 2. Goede film inderdaad die ik persoonlijker meer tof dan eng vind 🙂

  1. Haha ja echt eng was het niet.

 3. Is er al een tweede deel bevestigd, denk je dat die er komt, of was die uitspraak meer op basis van je enthousiasme?;)
  Ben benieuwd, ga ‘em binnenkort zien.

  Groet,
  Tim

  1. Ik denk dat je je antwoord al hebt. :p

   1. Jup, haha. Vind het zelf een beetje jammer/niet nodig. Maar vond deel één (gister gezien) dan ook lang niet zo goed als jij. Snap dat een studio niet anders kan haast met zo’n box off.

    1. Op zich is het prima zo. Het werkt als op zichzelf staande film, maar aan de andere kant is het maar de helft van het boek. :p

     1. Scheelt dat ik het boek niet heb gelezen denk ik:)

 4. Ha, kun je nagaan, ik heb het afgelopen uur zoveel mailtjes moeten sturen dat ik m’n reactie uit automatisme onderteken;p

  1. Haha kan je dat niet gewoon instellen in je mail, dan hoef je het zelf niet meer toe te voegen :p

 5. Yo sister Naly here finally on your website!! Glad to see you still thought it was awesome ? Normaal is het origineel wel beter, but this…. this was just amazing ?

  1. Glad to see you floating around :p

 6. […] je It nog niet hebt gezien, ga het kijken! Lees hier mijn zeer positieve […]

 7. […] Na The Dark Tower en It is er nu een derde Stephen King verfilming in een paar maanden tijd: Gerald’s Game. Deze Netflix […]

 8. […] de psychisch kwetsbare Camille goed neer te zetten. De jonge versie van Camille wordt gespeeld door It-actrice Sophia Lillis die sprekend op een jonge versie van Adams lijkt. Perfecte casting! Patricia […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *