poster-safetynotguaranteed“Gezocht: iemand om mee terug in de tijd te gaan. Dit is geen grapje. Breng je eigen wapens. Veiligheid wordt niet gegarandeerd.” Deze advertentie wekt de interesse van journalist Jeff (Jake Johnson). Samen met stagiaire Darius (Aubrey Plaza) gaat hij op zoek naar de schrijver van deze vreemde advertentie. Kan deze Kenneth (Mark Duplass) echt tijdreizen of is er iets anders aan de hand?

Beoordeling
Regisseur Colin Trevorrow en schrijver voor Derek Connolly waren vorig jaar verantwoordelijk voor de monster hit Jurassic World. Een paar jaar geleden brachten ze ons nog de kleinschalige komedie Safety Not Guaranteed. De bovengenoemde advertentie is een leuk uitgangspunt voor een film. Gedurende de film blijf je je net als de hoofdpersonen afvragen wat er aan de hand is. Kenneth zelf is erg overtuigd van zijn kunnen, maar oogt paranoïde. Hij laat Darius toe in zijn wereld, maar ook zij weet niet hoe het zit tot het einde van de film. Aubrey Plaza vind ik voor het eerst niet verschrikkelijk irritant. Ze zet een sympathieke rol neer. Naar mijn gevoel komt Mark Duplass het beste tot zijn recht wanneer hij een vreemde rol speelt dus hij is hier in zijn element, al deed hij het beter in Creep.

Hoewel Safety Not Guaranteed voornamelijk om Kenneth en zijn potentiële tijdreis draait, gaat Jeff op een andere manier terug de tijd in. Hij zoekt een vriendin uit zijn middelbare schooltijd op. Dit is niet bepaald een boeiend subplot al kan ik New Girl-acteur Jake Johnson wel waarderen.

De film laat me een beetje met een ontevreden gevoel achter. Ik denk dat ze meer met het gegeven hadden kunnen doen. Zeker die Jeff subplot voelt onnodig en we dwalen tijdens deze scènes teveel af van het tijdreizen. Echt grappig vind ik de film niet. Het heeft zijn quirky momenten, maar het voelde ook of de film te hard probeerde om quirky te zijn.

Conclusie
Safety Not Guaranteed heeft een aardig verhaal en een prima cast, maar is verder niet heel bijzonder.

rating-3stars


Safety Not Guaranteed is te bekijken via MyPrime.

Tags: , , , ,

5 Comments

 1. Nostra

  11 maart 2016 at 11:11

  Zelf vond ik ‘m wel aardig. Wist je trouwens dat dat artikel echt verschenen is? Bleek van iemand van de krant te zijn die zich verveelde, maar hij kreeg erg veel reacties. Heb een keer een interview met die man beluisterd, al weet ik niet meer welke podcast dat was.

  1. Gwen

   13 maart 2016 at 14:43

   Nee, dat wist ik niet! Wel grappig dat iemand dat echt heeft gedaan en dat er ook veel mensen op gereageerd hadden.

 2. Riinyosa81

  11 maart 2016 at 16:39

  Het concept klinkt interessant genoeg voor een kijkbeurt plus daarnaast ben ik wel liefhebber van het werk van Duplass. Waar kan ik deze film zien?

  1. Gwen

   13 maart 2016 at 14:44

   Ik heb de film via MyPrime gekeken. Ik weet niet of het op één van de andere diensten staat als Netflix.

 3. […] of Nature (2015) | Safety Not Guaranteed (2012) | In the Heart of the Sea […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *