poster-talesofhalloweenTales of Halloween is één van de vier horrorfilms die dit jaar tijdens de Halloween Horror Show te zien is. Dankzij HERRIE Film & TV mocht ik een DVD-exemplaar in ontvangst nemen om jullie alvast een voorproefje te geven van wat jullie te wachten staat.

Tales of Halloween bestaat uit 10 korte films, allemaal geregisseerd door bekende en iets minder bekende namen uit het horrorgenre. Darren Lynn Bousman (Saw II t/m IV), Lucky McKee (May), Mike Mendez (Big Ass Spider!), Axelle Carolyn (Soulmate), Adam Gierasch (Night of the Demons), Andrew Kasch (Never Sleep Again: The Elm Street Legacy), Dave Parker (The Hills Run Red), Paul Solet (Grace), Ryan Schifrin (Abominable) en Neil Marshall (The Descent) leveren allemaal een horror filmpje af. De korte films zijn van wisselende kwaliteit. Dit is iets wat je vaker terugziet met dit soort films, denk aan het vergelijkbare, maar slechtere V/H/S. Mijn favoriete korte films van Tales of Halloween zijn “The Ransom of Rusty Rex” van Schifrin, “Friday the 31st” van Mendez en “Sweet Tooth” van Parker. Alle regisseurs geven een andere invulling aan het thema, maar weten de Halloween spirit goed te omarmen. Het was leuk om personages uit de verschillende filmpjes te spotten in de latere filmpjes.

In de cast vinden we een hoop bekende gezichten uit het horror genre, waaronder Lin Shaye, Sam Witwer, Pollyanna McIntosh, Greg Grunberg, Keir Gilchrist, Barbara Crampton, James Duval, Noah Segan, Alex Essoe en Adrienne Barbeau in een rol die fans van The Fog wel kunnen waarderen. Ook zijn er een aantal cameo’s van genre regisseurs als John Landis, Stuart Gordon en Greg McLean.

Conclusie
Tales of Halloween is een film die je in de Halloween stemming weet te brengen. De film wordt nooit heel eng, maar is zeker vermakelijk. Een prima keuze om de Halloween Horror Show mee te openen, maar ook leuk voor een Halloween marathon thuis naast Trick ‘r Treat en de originele Halloween.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. […] The ABCs of Death en Scary or Die was ik er wel een beetje klaar mee. Trick ‘r Treat en Tales of Halloween zijn een stuk beter en omarmen de Halloween spirit goed, maar ook hier zijn de korte horrorfilmpjes […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *