poster-halloweenhorror2015Dit jaar valt Halloween (31 oktober) precies op een zaterdag: de perfecte dag voor alweer de zevende editie van Mr. Horror’s HALLOWEEN HORROR SHOW: een nachtelijke horrormarathon in het majestueuze Pathé Tuschinski Amsterdam en vele andere steden door het hele land. Liefhebbers van ‘old school’ horror en suspense komen weer volop aan hun trekken met een programma om je vingers bij af te likken. Er staan vier gloednieuwe horrorfilms op het menu waarin zombies, heksen en andere monsters de bezoekers de stuipen op het lijf jagen.

De films voor deze editie zijn:
TALES OF HALLOWEEN (regie: Neil Marshall, Darren Lynn Bousman, Lucky McKee e.a.)
THE HALLOW (regie: Colin Hardy)
SCOUTS GUIDE TO THE ZOMBIE APOCALYPSE (regie: Christopher Landon)
CHERRY TREE (regie: David Keating)

Dit jaar kunnen horrorliefhebbers naast AMSTERDAM ook terecht in ALPHEN A/D RIJN, AMERSFOORT, APELDOORN, DEN BOSCH, DEN HAAG, DEVENTER, EINDHOVEN, HEERHUGOWAARD, HENGELO, HILVERSUM, HOOGEVEEN, HOORN, LEEUWARDEN, PURMEREND, ROTTERDAM, TILBURG, UTRECHT en VLAARDINGEN.

In Hengelo en Leeuwarden vindt de Halloween Horror Show plaats in de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 oktober. In alle andere steden is dat de nacht van zaterdag 31 oktober op zondag 1 november.

Halloween Horror Show in Amsterdam
In Amsterdam presenteert Mr. Horror himself, Jan Doense, de HALLOWEEN HORROR SHOW live in Pathé Tuschinski. Bezoekers die verkleed naar het theater komen, maken kans op prijzen.
De HALLOWEEN HORROR SHOW in Amsterdam maakt deel uit van het Amsterdam Halloween Festival, dat loopt van 29 oktober tot en met 1 november. Voor meer informatie: www.halloweenamsterdam.com

Zie voor het overzicht van alle deelnemende bioscopen, het filmprogramma in de diverse steden met beschrijvingen en links naar de trailers, en informatie over de kaartverkoop: www.horrorshow.nl.

TITELS HALLOWEEN HORROR SHOW 2015

TALES OF HALLOWEEN
Regie: Neil Marshall, Darren Lynn Bousman, Lucky McKee e.a.
Met: Noah Segan, Lin Shaye, Trent Haaga, Pollyanna McIntosh e.a.

Dat het met Halloween niet pluis is, is al bekend sinds John Carpenters gelijknamige horrorklassieker. Maar dat de feestdag vol snoep, lampionnen en creepy kostuums zó veel griezelplezier kon bieden, dat wisten we nog niet. In tien korte films van elk tien minuten, die zich allemaal in dezelfde buitenwijk afspelen, laten de jonge honden van het horrorgenre All Hallows’ Eve ieder op hun eigen manier ontsporen. Met bloederige en hilarisch gevolgen. Wat te denken van een boogeyman die zo dol is op snoepjes dat hij ze zelfs uit je maag rukt? Of kinderen die gaan trick or treaten met kapmessen? Let ook op de vele cameo’s van horroriconen als John Landis, Joe Dante en Stuart Gordon!

THE HALLOW
Regie: Colin Hardy
Met: Joseph Mawle, Bojana Novakovic, Michael McElhatton e.a.
Wetenschapper Adam is met zijn vrouw Clare en hun baby Finn verhuisd van het drukke Londen naar het Ierse platteland. Hier doet Adam onderzoek naar mogelijkheden om het gebied te ontbossen. Niet iedereen is blij met de bomenkap, vooral niet de mythische monsters die in het bos leven. Adam slaat de waarschuwingen van de plaatselijke bevolking in de wind, wat hem en zijn gezin duur komt te staan. The Hallow bouwt zijn spanning behoedzaam op en gaat dan los met bloederige practical effects en gruwelijk monsterdesign. Daarvoor bracht regisseur Colin Hardy een team samen van specialisten die eerder werkten aan de Harry Potter-films, The Lord of the Rings-trilogie, Prometheus en The World’s End. Het resultaat is pure old school horror!

SCOUTS GUIDE TO THE ZOMBIE APOCALYPSE
Regie: Christopher Landon
Met: Halston Sage, Patrick Schwarzenegger, Tye Sheridan e.a.
Scouting, dat is toch iets voor nerds en losers? Wat heb je in godsnaam aan knopen leggen en kamperen? Bij een zombie-apocalyps blijken die survival skills echter heel handig! Met een zelf in elkaar geknutseld aardappelkanon schiet je bijvoorbeeld zombiehoofden tot moes. In deze hilarische horrorkomedie bundelen drie scouts hun krachten met een bloedmooie bad ass cocktailserveerster om de bloeddorstige zombies van zich af te slaan. Het lot van de mensheid hangt af van dit onwaarschijnlijke heldenteam. Als de drie puberende jongens hun hormonen nou ook eens onder controle konden houden…

CHERRY TREE
Regie: David Keating
Met: Naomi Battrick, Anna Walton, Sam Hazeldine e.a.
Nadat David Keating (regie) en Brendan McCarthy (scenario) de legendarische horrorstudio Hammer Films nieuw leven inbliezen met het sfeervolle Wake Wood, gingen ze een samenwerking aan met de Nederlandse producenten Jan Doense en Herman Slagter van House of Netherhorror. Het resultaat is een creepy occulte horrorfilm waarin de geest van Clive Barker niet ver weg is. In Cherry Tree komt tienermeisje Faith voor een duivels dilemma te staan. Haar vader is ongeneeslijk ziek, maar haar nieuwe hockeycoach Sissy onthult dat zij aan het hoofd staat van een eeuwenoude heksencultus en biedt een oplossing: zij zal haar vader genezen als Faith voor haar een baby baart. Maar wat willen die heksen met dat kind?

Ga jij naar de Halloween Horror Show?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 Reacties

  1. Ik laat deze nacht aan me voorbij gaan. Ik zou het wel vol kunnen houden maar de line up is niet iets waar ik echt warm voor loop. Dan kies ik er wel voor om mijn eigen filmavond samen te stellen.

    Bovendien is Halloween echt bezig aan een opmars in onze wijk. Vorig jaar toch redelijk wat mensen aan de deur gehad en dat ik wil eigenlijk dan ook weer niet missen.

    1. Ik zou het misschien kunnen volhouden, maar dan ben ik de komende 3 dagen brak. Ik ben ook niet meer de jongste :p

      Leuk! Bij ons leeft het nog niet zo. Zou het wel leuk vinden om trick-or-treaters aan de deur te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *