Onlangs deelde ik al mijn eerste indruk van Santa Clarita Diet met jullie. Inmiddels heb ik alle 10 de afleveringen van het eerste seizoen gezien. Is mijn mening over deze Netflix serie veranderd? Lees verder!

Waar gaat Santa Clarita Diet over?
Sheila (Drew Barrymore) en Joel (Timothy Olyphant) zijn een getrouwd stel wonende in Santa Clarita, Californië. Op een dag sterft Sheila op mysterieuze wijze, maar ze komt terug en heeft trek in mensenvlees. Sheila en Joel besluiten hun burgerlijke leventje weer op te pakken. Dat ze af en toe iemand moeten doden om Sheila in ‘leven’ te houden, maakt het ze niet makkelijk.

Beoordeling
Ik was niet erg enthousiast over Santa Clarita Diet na het zien van de eerste 3 afleveringen. Sterker nog: ik vond de serie een beetje tegenvallen en was niet te spreken over het acteerwerk van Drew Barrymore en Timothy Olyphant. Maar ik heb goed nieuws: vanaf aflevering 5, “Man Eat Man”, begon ik de serie leuker te vinden en heb ik zelfs een paar keer hardop gelachen. Ook leken Barrymore en Olyphant beter hun draai te vinden of misschien kon ik de humor nu beter waarderen waardoor zij ook beter uit de verf kwamen. Al blijft Skyler Gisondo, als geeky buurjongen Eric, mijn favoriet dankzij zijn komisch talent. Liv Hewson, als dochter Abby, speelt ook prima.

Ik zou nog steeds niet kunnen zeggen dat ik Santa Clarita Diet een goede serie vind, maar uiteindelijk heb ik me er wel mee vermaakt. De serie bleef gelukkig niet draaien om het moeten eten van mensenvlees. Ook onderwerpen als de verspreiding van.. uh.. de ziekte, het aftakelingsproces en het vinden van een geneesmiddel komen tijdens het eerste seizoen aan bod.

Conclusie
Santa Clarita Diet is een smakelijk tussendoortje.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 Reacties

  1. Ik ben inmiddels ook klaar met het eerste seizoen en heb hier toch wel van genoten. De zwarte comedy is wel aan mij besteed en heb echt genoten van het aanstekelijk acteerwerk van vrijwel de gehele cast. Lekker absurdisch geheel. Er zijn wel wat aanmerkingen te vinden (aflevering 10 vond ik plichtmatig naar een 2e seizoen toe werken) maar vooral dus van genoten.

    1. Ik hou ook van zwarte komedie, maar voor mij kwam het niet zo goed uit de verf. Gelukkig heb jij er wel meer van kunnen genieten. 🙂

  2. Ik vond hem zwaar tegenvallen. Zeker omdat de serie zichzelf uniek noemt (in vele aankondigingen), maar daarbij vergeet dat ‘iZombie’ al veel eerder en veel beter deed wat men in deze serie stuntelig probeert grappig te laten zijn.

    1. Ik was iZombie eigenlijk alweer vergeten, maar dat is een goede vergelijk inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *