Voordat we ons weer richting de Jaarbeurs begeven voor de derde editie van Dutch Comic Con, is het eerst tijd voor de eerste editie van Comic Con Rotterdam. De organisatie is in handen van de mensen die ons eerder het helaas wat tegenvallende Amsterdam Comic Con gaven. Hopelijk hebben ze geleerd van deze ervaring en wordt het een top weekend in Ahoy Rotterdam.

Hieronder het officiële persbericht:
Op zaterdag 4 en zondag 5 maart verandert Ahoy Rotterdam in een heus popcultuurparadijs, waar iedereen die gek is op comics, films, games, cosplay, sci-fi, fantasy, televisieseries en anime alles kan vinden wat zijn hartje begeert tijdens Comic Con Ahoy Rotterdam.

Tijdens Comic Con Ahoy Rotterdam kun je je favoriete Hollywood-acteurs en -actrices ontmoeten bij meet & greets en foto shoots, kun je op handtekeningen van de aanwezige sterren jagen, zijn er panels en Q&A’s, workshops, demonstraties en kun je op commissie tekeningen bestellen bij je favoriete comic book artiesten. Verder zijn er verschillende cosplay-activiteiten bij het speciale cosplaypodium, zoals workshops, competities, lezingen en demonstraties. Ook wordt er aandacht besteed aan anime en manga met workshops, lezingen, merchandise en demonstraties. Die ene limited edition figurine kun je scoren op de royale merchandisevloer, waar diverse handelaren hun waar aanbieden. Kortom, het ideale weekend voor zowel hardcore fans, popcultuurgeïnteresseerden als liefhebbers van films, series en comics.

Acteurs
Er komen 16 internationale film- en televisiesterren naar Comic Con. Enkele namen die acte de présence geven op Comic Con Ahoy Rotterdam zijn:

Sylvester McCoy, Doctor Who, The Hobbit
Daniel Naprous, Darth Vader in Star Wars: Rogue One, Game of Thrones
Harry Melling, Harry Potter
Alistair Petrie, Star Wars: Rogue One, Sherlock
Andrew Rothenberg, The Walking Dead, True Blood, Supernatural, Prison Break
Paul Freeman, Indiana Jones, Power Rangers

Toevoeging van Gwen: maar ook Daniel Portman van Game of Thrones (Podrick!) en Lindsey Morgan van The 100 zijn aanwezig.

De organisatie van Comic Con Ahoy Rotterdam is in handen van Comic Con Europe, een joint venture van Showmasters (de organisatoren van London Film & Comic Con) en German Comic Con, grootste speler op het gebied van Comic Cons in Duitsland. Comic Con Europe kwam in augustus 2016 voor het eerst naar Nederland en zetten in de RAI Amsterdam een fantastisch fan-fest neer met Comic Con Amsterdam. Maar liefst 30.000 bezoekers genoten van een Comic Con in de stijl van San Diego Comic Con en New York Comic Con. Nu is havenstad Rotterdam op 4 en 5 maart aan de beurt.

Tickets
Bezoekers kunnen kiezen uit een dagkaart (€12,-) of een weekendkaart (vanaf €22,-). Met een weekendkaart heeft een bezoeker zowel op zaterdag als zondag toegang tot het terrein. Kinderen tot 8 jaar mogen gratis onder begeleiding van een volwassene naar binnen. Kinderen tot 12 jaar betalen €10,- entree. Voor meer informatie over de tickets klik hier.

Ga jij naar Comic Con Rotterdam?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Nee. Ik vind 2 soortgelijke evenementen in één maand iets teveel van het goede en mijn voorkeur gaat toch uit naar DCC die naar mijn mening op dit moment ook meer interessante gasten hebben.

    1. Ik ben het met je eens. Omdat dit voor mij een thuiswedstrijd is overweeg ik om te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *