Netflix levert weer een nieuwe original af, dit keer de serie Santa Clarita Diet met Drew Barrymore en Timothy Olyphant in de hoofdrollen. Het eerste seizoen staat nu op de streamingsdienst.

Waar gaat Santa Clarita Diet over?
Sheila (Drew Barrymore) en Joel (Timothy Olyphant) zijn een getrouwd stel wonende in Santa Clarita, Californië. Op een dag sterft Sheila op mysterieuze wijze, maar ze komt terug en heeft trek in mensenvlees. Sheila en Joel besluiten hun burgerlijke leventje weer op te pakken. Dat ze af en toe iemand moeten doden om Sheila in ‘leven’ te houden, maakt het ze niet makkelijk.

Beoordeling
Inmiddels heb ik de eerste drie afleveringen van Santa Clarita Diet gezien en ik moet bekennen: ik vind de serie een beetje tegenvallen. Met name het acteerwerk van Drew Barrymore en Timothy Olyphant is echt niet zo best. Ik vind het zelfs vrij pijnlijk om naar ze te kijken. Ik snap dat ze voor een bepaalde toon gaan qua humor, maar voor mij werkt het niet. Ze komen nauwelijks over als echte mensen en dat was al voordat Sheila een zombie werd! Gelukkig doen Liv Hewson en Vacation scène stealer Skyler Gisondo het een stuk beter als tienerdochter Abby en buurjongen Eric. Al blijven ze wel bijzonder kalm onder de omstandigheden. Ik zou me best zorgen maken over een eventuele zombie uitbraak, maar misschien komt dit later in het seizoen nog ter sprake. Ik kan me niet voorstellen dat Sheila de enige zombie is in Santa Clarita.

Verder heb ik eigenlijk niets te zeggen over Santa Clarita Diet. Ik denk dat Meneer Vevie gelijk heeft en dat dit een serie is die niet voor iedereen is.

Conclusie
Wat mij betreft valt Santa Clarita Diet tegen, met name door het acteerwerk van Drew Barrymore en Timothy Olyphant. Maar hey, gelukkig hebben we Riverdale nog.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

3 reacties

  1. Ik heb deze serie in één keer uitgekeken. Niet omdat ik hem zo goed vond, maar omdat ik mezelf erop betrapte gewoon vaak op ‘doorspoelen’ te drukken. Er zitten grappige en zelfs interessante elementen in, maar het ging helemaal nergens heen. Geef mij maar gewoon iZombie. Eén van de beste zombie-series van de afgelopen jaren.

    1. Jammer om te horen dat het niet beter wordt. 🙁

  2. […] deelde ik al mijn eerste indruk van Santa Clarita Diet met jullie. Inmiddels heb ik alle 10 de afleveringen van het eerste seizoen gezien. Is mijn mening […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *