Jaren na de gebeurtenissen rondom de Oswalt familie uit de eerste Sinister, probeert voormalig deputy So & So (James Ransone) een alleenstaande moeder (Shannyn Sossamon) te helpen wanneer haar kinderen geconfronteerd worden met de duivelse Bughuul.

Beoordeling
De eerste Sinister (2012) met Ethan Hawke vond ik wel een aardige horrorfilm, maar behoort niet tot mijn favorieten. Ik had zeker ook geen haast met deze onnodige sequel waarin de hoofdrol nu gespeeld wordt door James Ransone, die we eerder zagen als de deputy in Sinister. Deze nu voormalige deputy doet erg zijn best om de vloek van Bughuul te doorbreken door alle woningen plat te branden die in aanraking zijn gekomen met deze boeman. Het is leuk om te zien dat de deputy geen stoere alleskunner is en net zo freaked out is door alle gebeurtenissen als een normaal mens. Ransone zet hier dan ook een prima rol neer en hij zorgt ook voor wat luchtige momenten.

A Knight’s Tale-actrice Shannyn Sossamon zien we wat mij betreft niet vaak genoeg. Ook zij speelt hier prima, al krijgt ze niet veel te doen. Robert en Dartanian Sloan spelen helaas niet zo overtuigend als haar kinderen.

Ik waardeer de Children of the Corn-achtige vibes die Sinister 2 ons geeft en dat we wat meer te weten komen over Bughuul. Verder heeft deze sequel vrij weinig te bieden. De creepy home movies uit de eerste film komen terug. Helaas valt Sinister 2 steeds in herhaling door één van de kinderen zo’n filmpje te laten kijken om hem vervolgens geïrriteerd weg te laten lopen. De film maakt verder teveel gebruik van jump scares om het gebrek aan echte ‘scares’ te verdoezelen.

Conclusie
Sinister 2 is een onnodige sequel, maar dankzij James Ransone wel het bekijken waard.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Ik heb de film indertijd beoordeeld met een zesje maar dat komt waarschijnlijk vooral omdat ik deze op het grote doek heb gezien en dat ik toch een paar keer ben geschrokken. Grotendeels alweer vergeten dus die score is wel enigszins gerechtvaardigd. Inderdaad een overbodige sequel zoals we die al zo vaak voorbij hebben zien komen.

    Op naar de volgende sequel / reboot want er komen genoeg inspiratieloze titels aan hoor. John Wick 2, Logan, Trainspotting 2, Kong: Skull Island, The Beauty and the Beast (daar kijk ik dan wel smachtend naar uit) en Power Rangers. En dat zijn alleen maar de films die in februari en maart in de States gaan draaien….

    1. Ja, ik weet het. :/ We doen toch iets niet goed als we zelf ook die films kijken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *