poster-guardiansofthegalaxyAvonturier Peter Quill (Chris Pratt, Everwood) steelt op een dag een mysterieuze bol die slechterik Ronan (Lee Pace, Pushing Daisies) graag in handen wil krijgen. Wanneer dit gebeurt, heeft het grote gevolgen voor het gehele universum. Om dit te voorkomen sluit Quill zich aan bij 4 onverwachte bondgenoten.

Beoordeling
Ik ben niet zo dol op films die zich in space afspelen, maar Guardians of the Galaxy is natuurlijk een must see deze zomer. Na het succes van Captain America: The Winter Soldier heeft Marvel opnieuw een hit te pakken dit jaar en dat ondanks dat Guardians een minder bekend merk is dan Captain America.

Chris Pratt is perfect gecast als Quill, ofwel Star-Lord. Hij is grappig, charismatisch en vooral heel likeable. Na jaren bijrollen te hebben gespeeld heeft Pratt dit succes wel verdiend. Zoe Saldana gets the job done, maar ik ben nooit een fan geweest van deze bijna permanent zuur kijkende actrice. Bradley Cooper is goed gecast als de stem van wasbeer Rocket. Ik weet niet precies wat het nut van Vin Diesel was, want veel meer dan “I am Groot” heeft hij niet te zeggen.

James Gunn (Slither) levert een zeer vermakelijk en humoristisch avontuur af. Als the Academy volgend jaar opnieuw 9 films nomineert voor Best Picture, dan ben ik niet verbaasd als Guardians of the Galaxy zich onder de genomineerden bevindt.

rating-4stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *