poster-dawnoftheplanetoftheapesHet is zoveel jaar na de gebeurtenissen uit Rise of the Planet of the Apes (2011). Een groot deel van de wereldbevolking is gestorven aan het ALZ-113 virus dat op de apen werd getest in Rise. Cesar (Andy Serkis, The Lord of the Rings) en de andere intelligente apen hebben zich gesettled in de bossen. Op een dag loopt een groepje overlevenden, onder leiding van Malcolm (Jason Clarke, Zero Dark Thirty), hun gebied binnen en al snel loopt de situatie uit de hand.

Beoordeling
Dawn of the Planet of the Apes is gelukkig een betere film dan zijn voorganger Rise of the Planet of the Apes met James Franco in de hoofdrol. Rise was een zeer middelmatige en voorspelbare film, weinig meer dan een opzet naar iets grootser. Dawn is een volwaardige film, maar niet zo groots als de trailer doet vermoeden. Wat wel mooi gedaan is dat het perspectief van de film is veranderd. Stond in Rise het perspectief van de mens centraal, met name het oogpunt van Will (Franco). In Dawn zien we de opkomst van de apen en wordt het verhaal grotendeels verteld vanuit het oogpunt van Cesar en de anderen.

De menselijke personages zijn minder uitgewerkt dan die van de apen, maar acteurs als Jason Clarke, Keri Russell en Gary Oldman weten veel te verbloemen.

Conclusie
Al met al is Dawn of the Planet of the Apes een prima film en ik hoop dat het volgende deel (Planet of the Apes?) nog beter en grootser zal zijn.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *