Space Cadet posterDe vindingrijke Tiffany “Rex” Simpson (Emma Roberts) heeft grote dromen en wordt toegelaten tot een goede universiteit. Wanneer haar moeder overlijdt, besluit ze thuis te blijven om haar vader bij te staan. Jaren later besluit ze alsnog haar dromen na te jagen. Ondanks dat ze niet aan de toelatingseisen van het trainingsprogramma van NASA voldoet, meldt Rex zich toch aan. Met hulp van beste vriendin Nadine (Poppy Liu) wordt ze toegelaten. Nu is het aan Rex om haar droom om astronaut te worden, waar te maken.

Beoordeling
Space Cadet is verrassend leuke en hartverwarmende film over het najagen van je dromen, ondanks tegenslag in je leven. Misschien denk je net als Rex de boot te hebben gemist in het leven, maar zij laat zien dat het nooit te laat is. Ik waardeer dat ze van Rex geen dom blondje hebben gemaakt en dat het geen grote grap is dat ze astronaut wil worden. Nee, ze is intelligent en heeft alles in huis om astronaut te worden, behalve de juiste papieren. De toon van de film doet denken aan Legally Blonde, maar helaas haalt Space Cadet niet de kwaliteit van die iconische komedie. De humor is niet zo scherp en de bijrollen zijn zo cliché. Het zijn bijna allemaal karikaturen in plaats van echte personages. Een goede acteur zou er misschien nog iets van kunnen maken, maar helaas.

Aan Emma Roberts (Holidate) ligt het niet, want zij zet Rex sympathiek neer en weet met haar charme de film te dragen. Ik had graag meer van Gabrielle Union (Bring It On) willen zien als één van de NASA instructeurs. Helaas wordt er meer ruimte gegeven aan Tom Hopper (Black Sails), als potentiële love interest van Rex. Poppy Liu (Hacks) zorgt nog voor wat lachmomenten als de ditzy Nadine.

Conclusie
Space Cadet is een charmante komedie over het najagen van je dromen, met een sympathieke rol van Emma Roberts.

3,5 sterren

Space Cadet is te bekijken via:

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *