poster LonglegsEen jonge FBI agente (Maika Monroe) is een seriemoordenaar genaamd Longlegs (Nicolas Cage) op het spoor.

Beoordeling
Wat kan ik zeggen over filmmaker Osgood Perkins, die eerder verantwoordelijk was voor horrorfilms I Am the Pretty Thing That Lives in the House en The Blackcoat’s Daughter. Hij weet heel goed sfeer te creëren. In Longlegs heerst een kil, onbehaaglijk sfeertje. Ik kreeg het er zelfs een beetje koud van in de bios, en ik zat al met m’n jas aan! De film speelt zich af in de jaren ’90, in een gebied waar Satanic panic vast ooit heeft geheerst. Perkins heeft goed gekeken naar films uit die tijd, want het heeft zo’n thriller uit de jaren ’90 vibe in de meest positieve zin van het woord! Longlegs is echt een film die ik graag goed had willen vinden, maar ondanks deze positieve punten had ik er niet zoveel mee. Ik hoopte steeds dat het gaandeweg nog ging komen of dat het met een stomp in je maag zou eindigen. Helaas was dit niet het geval.

Perkins legt de puzzelstukjes iets te netjes neer, waardoor je ziet ziet waar deze film heen gaat. Hierdoor viel voor mij de spanning totaal weg. Ik ben echt verbaasd dat Longlegs maar een speelduur heeft van 100 minuten, want het voelde zoveel langer aan. Met een beetje knip- en plakwerk had dit best een goede aflevering van Criminal Minds kunnen zijn.

Nicolas Cage is de afgelopen jaren lekker bezig met films als Mandy, Color Out of Space en Pig. Hij is hier bijna onherkenbaar als Longlegs. Hoewel Cage goed speelt, vind ik zijn make up iets te afleidend. Ik denk dat het qua spanning beter had gewerkt als ze zijn personage mysterieus hadden gehouden. Door niet zijn gezicht te laten zien of hem grotendeels buiten het frame te filmen, iets wat Perkins wel in de opening toepast. Aan It Follows-ster Maika Monroe de taak om de film op haar frêle schouders te dragen. Ze is een prima actrice, alleen is haar personage nogal vlak. In het verhaal past dit helemaal; het maakt haar alleen niet heel boeiend om naar te kijken. The Blackcoat’s Daughter-ster Kiernan Shipka heeft een cameo. Alicia Witt en Blair Underwood spelen redelijke bijrollen.

Conclusie
Ondanks alle potentieel weet horror/thriller Longlegs helaas niet de middenmoot te onstijgen.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *