Het is weer tijd voor kerstfilms! Ik heb niet alle kerstfilms op Netflix gekeken, maar de afgelopen jaren wel genoeg gezien om een lijstje te maken. Dus mocht je verdwalen in het kerstaanbod van Netflix dan is deze lijst voor jou.

1. HOLIDATE (2020)
MET: Emma Roberts, Luke Bracey
Om de feestdagen niet alleen te hoeven doorbrengen zijn Sloan en Jackson elkaars holidate. Kerst, oud en nieuw, Valentijnsdag, zelfs moederdag: ze brengen de dagen met elkaar door. Het begint vriendschappelijk, maar dan krijgen de twee singles toch gevoelens voor elkaar. Eén van mijn favoriete romcoms van de afgelopen jaren!

2. LOVE HARD (2021)
MET: Nina Dobrev, Jimmy O. Yang, Harry Shum Jr.
Online daten valt niet mee. Daar kan Natalie over mee praten. Ze denkt de perfecte man te hebben gevonden en besluit hem met kerst op te zoeken. En dan.. dan ontdekt ze dat ze gecatfisht is. Leuke romcom met een welkome bijrol van Harry Shum Jr.

3. SINGLE ALL THE WAY (2021)
Met: Michael Urie, Philemon Chambers, Jennifer Coolidge
Peter is de vragen over zijn single status zat en besluit zijn beste vriend Nick mee te vragen naar zijn familie met kerst. Zijn moeder regelt onverwachts een blind date voor hem, maar Peter realiseert zich dat Nick ook wel erg leuk is. Een charmante romcom met in de hoofdrol Ugly Betty-acteur Michael Urie.

4. THE NOEL DIARY (2022)
MET: Justin Hartley, Barrett Doss, James Remar
Wanneer zijn vervreemde moeder plots komt te overlijden, keert een succesvolle schrijver terug naar zijn ouderlijk huis. Wanneer een jonge vrouw op de stoep staat op zoek naar haar biologische moeder, blijkt een oude dagboek antwoorden te hebben. Romance staat op een lager pitje in deze film en dat is voor de afwisseling ook leuk. Het verhaal is onderhoudend genoeg en Justin Hartley speelt een prima hoofdrol.

5. A CHRISTMAS PRINCE (2017) | RECENSIE
MET: Rose McIver, Ben Lamb
Een ambitieuze journaliste wordt naar Aldovië gestuurd om een artikel te schrijven over de prins. Plots bloeit de liefde op. Een zoete Hallmark-achtige film met een charmante Rose McIver in de hoofdrol. De middenmoot weet deze kerstfilm helaas niet te ontstijgen.

6. FALLING FOR CHRISTMAS (2022) | RECENSIE
MET: Lindsay Lohan, Chord Overstreet
Sierra is een rijke hotelerfgename die na een ski ongeluk geheugenverlies heeft. Ze wordt opgevangen door een knappe lodge eigenaar en zijn dochter. Een cheesy romantische kerstfilm die het vooral moet hebben van de charme van zijn sterren.

7. THE PRINCESS SWITCH (2018)
MET: Vanessa Hudgens, Sam Palladio
Bakker Stacy blijkt een dubbelganger te hebben en niet zomaar één. Nee, haar dubbelganger is de prinses van Belgravia en zij stelt voor om 2 dagen van leven te ruilen. Aardige romcom die zich tijdens kerst afspeelt. Ook de sequels kijken aardig weg dankzij de charme van Vanessa Hudgens.

8. CHRISTMAS INHERITANCE (2017) | RECENSIE
MET: Eliza Taylor, Jake Lacy
De verwende dochter van een succesvolle zakenman krijgt de opdracht om een brief af te leveren in het kleine Snow Falls. Ze komt daar door een sneeuwstorm vast te zitten en raakt gecharmeerd van de manager van het hotel waar ze verblijft. Nog een super voorspelbare kerstfilm, maar Eliza Taylor en Jake Lacy hebben prima samenspel.

9. CHRISTMAS WITH YOU (2022) | RECENSIE
MET: Aimee Garcia, Freddie Prinze Jr.
Een popster is op zoek naar inspiratie voor een kerstnummer. Wanneer ze op bezoek gaat bij haar grootste fan, leert ze ook de muzikale vader van het meisje kennen. Een erg cheesy kerstfilm. Het is leuk om Freddie Prinze Jr. weer eens te zien en het nummer Christmas Without You is erg catchy, maar verder heeft de film weinig te bieden.

Wat is jouw favoriete Netflix kerstfilm?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *