poster Road HouseVoormalig UFC-vechter Elwood Dalton (Jake Gyllenhaal) accepteert een baan als uitsmijter van een wegrestaurant in Florida Keys. Al snel ontdekt hij dat er meer aan de hand is dan een simpel bargevecht.

Beoordeling
Road House is een remake van de gelijknamige actie klassieker uit 1989 met Patrick Swayze. Wat Jake Gyllenhaal bezielde om hieraan mee te werken, weet ik niet. Gelukkig pakt het onder de regie van Doug Liman (Edge of Tomorrow) grotendeels goed uit. Deze nieuwe versie zit vol goede actie en humor. De vechtscènes zijn strak in beeld gebracht. De charismatische Gyllenhaal heeft duidelijk lol in zijn rol als ijzersterke vechter. Tot zover is Road House echt top vermaak.

En dan komt Conor McGregor in beeld. Deze Ierse spierbundel en zelf voormalig UFC kampioen maakt met Road House zijn acteerdebuut. Ik hoop dat het ook zijn laatste poging tot acteren is, want het was niet om aan te zien. Hij haalde het niveau van de film naar beneden als een nog opgefoktere versie van Jason Statham in Crank. Positief is dat ik meer waardering heb gekregen voor voormalig atleten als Statham, Terry Crews en John Cena die wel een succesvolle overstap hebben kunnen maken.

In bijrollen zien we verder Daniela Melchior (The Suicide Squad), Army of the Dead-acteur Billy Magnussen, Joaquim de Almeida (Missing) en Post Malone. Arturo Castro steelt scènes als Moe, een vriendelijke bad guy die gewoon op z’n motor wil rijden.

Conclusie
Road House is top vermaak, maar niet dankzij Conor McGregor.

3,5 sterren

Road House is te bekijken via:

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *