June (Storm Reid) staat op het vliegveld om haar moeder Grace (Nia Long) op te halen na haar vakantie in Colombia. Wanneer ze niet op komt dagen gaat June op onderzoek uit.

Beoordeling
Missing is de spirituele sequel op Searching, de film uit 2018 waarin John Cho op zoek gaat naar zijn verdwenen dochter. Net als bij Searching volgen we in Missing de gebeurtenissen via het beeldscherm van de hoofdpersoon. Dus alles wat June googlet, noteert en met wie ze beeldbeelt, krijgen we te zien. Gelukkig voelt deze aanpak nog steeds verfrissend aan en niet als meer van hetzelfde.

Wat het verhaal betreft: tja, dat kon wel beter. Ik heb me prima vermaakt, zeker met het eerste deel van de film. Helaas zijn de wendingen in het laaste deel van de film zo vergezocht dat ik wel een halve punt van mijn score af moest trekken. Het haalde me totaal uit de film. Jammer! Missing was zoveel beter geweest als ze het mysterie kleiner hadden gehouden. Een film hoeft niet bijna 2 uur te duren, zeker als je de tijd probeert te vullen met onzin.

Euphoria-actrice Storm Reid zet een goede hoofdrol neer en weet de film te dragen. Geen makkelijke prestatie als je voornamelijk moet reageren op een beeldscherm. Toch is Joaquim de Almeida (Warrior Nun) hier de MVP als Javi, de man die June in Columbia inhuurt om haar te helpen haar moeder te vinden. Hij is een sympathieke verschijning in een verder vrij sobere film. Nia Long is ook goed in haar bijrol. Waarom zien we haar eigenlijk niet vaker in grotere films?

Conclusie
Missing is een vermakelijke maar ook vergezochte thriller die het vooral moet hebben van haar concept.


Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *