Knock at the Cabin posterEen gezinsvakantie in een huisje in het bos wordt bruut verstoord door de komst van Leonard (Dave Bautista) en zijn collega’s. Zij beweren dat het einde van de wereld nabij is en alleen Eric (Jonathan Groff), Andrew (Ben Aldridge) en hun dochter Wen kunnen dit stoppen. Om de wereld te redden, moeten zij een onmogelijke keuze maken.

Beoordeling
Flop of geen flop: M. Night Shyamalan is niet te stoppen. Sinds The Visit is de beste man weer aardig op dreef, met Split als uitblinker. Knock at the Cabin mag er ook best wezen.

Het verhaal is gebaseerd op het boek The Cabin at the End of the World van Paul Tremblay. Voor een film over de apocalyps is de setting bijzonder kleinschalig. Het speelt zich grotendeels in en rond het huisje af met een beperkte cast. Hoewel je kan zeggen dat de film in herhaling valt, verveelt het niet. Dave Bautista laat weer zien wat een innemende acteur hij is en weet de film te dragen op zijn brede schouders. Ook de rest van de cast is prima. Mindhunter-acteur Jonathan Groff zien we niet vaak genoeg in films en is een welkome toevoeging aan de cast.

Shyamalan lijkt als directeur het best tot zijn recht te komen met intiemere projecten. Als verhalenverteller zijn blockbusters als After Earth niet aan hem besteed. Laat hem lekker kleine, interessante films als deze maken. Qua thematiek past Knock at the Cabin mooi in de huidige tijdsgeest. De planeet gaat eraan, we hebben een pandemie gehad, ellende stapelt zich op en wat ga jij opofferen om deze wereld nog leefbaar te houden?

Conclusie
Shyamalan levert met Knock at the Cabin een prima apocalyptische thriller af.

3,5 sterren

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *