poster-thevisitBecca (Olivia deJonge) en Tyler (Ed Oxenbould) gaan bij hun grootouders logeren wanneer hun moeder op vakantie gaat met haar nieuwe vriend. Al snel merken de twee dat er iets vreemds aan de hand is met hun opa en oma.

Beoordeling
Na een aantal big budget flops keert M. Night Shyamalan terug naar het horror genre met de low budget Blumhouse productie The Visit. In mijn belevenis is dit zijn beste film sinds The Village en die dateert uit 2004! The Visit oogt als een moderne variant van Hans & Grietje, gemaakt in found footage stijl. Becca is bezig met het maken van een documentaire van haar bezoek aan oma en opa en we zien alleen haar beelden en die van Tyler die haar helpt met filmen. Dit is heel anders dan we gewend zijn van Shyamalan, maar hij weet de spanning goed op te bouwen. De film is heel weird en je blijft je afvragen wat er in hemelsnaam mis is met hun grootouders. Ik was in ieder geval niet teleurgesteld door de ontknoping, al realiseer ik me wel dat niet iedereen deze film zal waarderen door alle weirdness.

De relatief onbekende Olivia deJonge en Ed Oxenbould spelen prima hoofdrollen. Deanna Dunagan en Peter McRobbie weten als de grootouders verontrustende rollen neer te zetten. Kathryn Hahn heeft een aardig bijrolletje als de moeder van Becca en Tyler.

Conclusie
The Visit is een vreemde film die niet iedereen zal waarderen, maar voor The Sixth Sense-regisseur M. Night Shyamalan is dit wel weer een stap in de goede richting.

rating-3halfstars

Tags: , , ,

11 Comments

 1. Vinnie's recensies

  23 september 2016 at 08:15

  Gaaf. Ben erg benieuwd naar deze film. Ik ga m snel zien. Jouw recensie geeft de push omdat sneller te gaan doen dan gepland. Ik hou wel van weird πŸ˜‰

  1. Gwen

   27 september 2016 at 20:31

   Haha dan moet je deze film zeker zien. En Creep met Mark Duplass.

   1. Vinnie's Recencies

    28 september 2016 at 10:20

    Staat nu ook op de lijst…Creep (klinkt goed) πŸ™‚

    1. Gwen

     29 september 2016 at 17:22

     Ik vond het een verrassende film. πŸ™‚

 2. Nostra

  23 september 2016 at 10:27

  Heb ‘m niet gezien, maar positief om te lezen dat het de goed kant op gaat met zoals Tarantino het zegt Shamalamadingdong πŸ˜‰ Oh, ik krijg trouwens certificaat vragen bij het laden van de site. Had ze ook bij mij en ze worden veroorzaakt door die widget van Blogsociety. Reden voor mij om het even uit te zetten, dus dat is misschien ook een tip voor jou.

  1. Gwen

   27 september 2016 at 20:32

   Thanks dat je het laat weten! Vroeg me al af waardoor het kwam.

 3. Paul

  23 september 2016 at 13:37

  Leuke film! Inderdaad weer een goede van Shyamalan.

  1. Gwen

   27 september 2016 at 20:32

   Werd ook weer eens tijd πŸ˜‰

 4. Meneer Vevie

  25 september 2016 at 17:57

  Ik ging ook lekker op deze. Voor Shyamalan idd een forse opsteker.

  1. Gwen

   27 september 2016 at 20:33

   Hopelijk houdt hij dit niveau vast πŸ™‚

 5. […] M. Night Shyamalan verraste ons in 2015 met zijn low budget Blumhouse productie The Visit. Blijkbaar bevalt de samenwerking met Blumhouse, want voor deze productiemaatschappij levert hij nu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *