Boy Kills World posterDe doofstomme Boy (Bill Skarsgard) is jaren na de dood van zijn moeder en zusje uit op wraak. Ze zijn vermoord door de machtige Van Der Koy familie. Een bloederige strijd naar de top volgt, om eindbaas Hilda Van Der Koy (Famke Janssen) uit te schakelen.

Beoordeling
De titulaire Boy heeft een particular set of skills om wraak te nemen. Iets wat we in genoeg films hebben gezien, maar recent een hoogtepunt bereikte met de John Wick films. Boy Kills World springt eruit door zijn visuele stijl dat geïnspireerd is door video games. Het is lekker over-de-top, actievol en bloederig. Toch is de film niet zo fun als de trailer doet lijken. De humor landt niet altijd en valt in herhaling. Ook zit er te weinig vaart in. Tegenwoordig is een speelduur van 111 minuten vrij kort, maar Boy Kills World had best iets korter mogen zijn.

Bill Skarsgard, vorig jaar nog te zien in John Wick 4, is goed op dreef zonder maar één woord te zeggen. Hij weet een hoop over te brengen met zijn lichaamstaal en expressieve ogen. Naast Bill komen we nog meer genre favorieten tegen, zoals Jessica Rothe (Happy Death Day), Sharlto Copley (District 9), Andrew Koji (Bullet Train) en onze eigen Famke Janssen. Helaas krijgen Copley en Rothe te weinig te doen, al weten ze het beste te maken van hun rollen. Zeker Rothe is een actrice die we niet vaak genoeg zien.

Conclusie
Boy Kills World weet zich te onderscheiden in een zee aan wraakfilms, maar weet niet z’n potentieel waar te maken.

3,5 sterren
(een magere 3,5)

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *