Deze post bevat spoilers over de allerlaatste How I Met Your Mother aflevering.

himym-credit002
Ik had gehoopt op een mooi afscheid van How I Met Your Mother, één van mijn favoriete series. Helaas. De laatste aflevering zorgde voor veel frustratie en een gebrek aan closure.

In “Last Forever” (#9.23/24) zien we dat nothing lasts forever (met uitzondering van Lily en Marshall). Nadat in dit seizoen het weekend van Barney en Robins bruiloft centraal staat, komen we er in de finale achter dat de twee na 3 jaar zijn gescheiden. Barney kon er blijkbaar niet mee omgaan dat Robin veel moest reizen voor haar succesvolle baan als journalist. Het hele afgelopen seizoen wordt eigenlijk met deze wending tenietgedaan en Barney en Robin lijken last te hebben van revertigo, want na alle stappen die ze vooruit hebben gemaakt, zijn ze weer terug bij af. Barney is weer een sleazy womanizer. En Robin stort zich weer op haar werk en haar honden. Het verschil is dat de Robin van toen een sterke en zelfverzekerde vrouw was en de Robin van nu een trieste, eenzame vrouw die spijt heeft dat ze toch niet voor Ted heeft gekozen. En niet omdat ze zoveel van Ted lijkt te houden, maar meer vanwege de eenzaamheid.

himym-tedtracy
In “Last Forever” zien we ook hoe Ted eindelijk Tracy, ofwel the Mother, ontmoet. We zien dat ze Ted vertelt dat zij zwanger is van hun eerste kind. We zien hoe Ted haar opnieuw ten huwelijk vraagt. We zien hun trouwdag. En we zien dat Ted aan de rand van haar bed zit wanneer Tracy in het ziekenhuis ligt. Want Tracy gaat dood. Yup. Nadat we 9 seizoenen lang hebben aangehoord hoe perfect the Mother wel niet is voor Ted, komt we er in de laatste aflevering achter dat zij is overleden. En dat de reden dat Ted dit verhaal aan zijn kinderen, Penny en Luke, vertelt is omdat hij wil weten of zij het okay vinden als hij hun tante Robin mee uitvraagt. Want ook al hebben we 9 seizoenen lang gehoord dat de twee niet bij elkaar passen, eindigt de serie zoals het begon. Met Ted die de blue French horn voor Robin steelt. The End.

himym-finale002

Voordat ik mijn How I Met Your Mother dvds uit frustratie het raam uit gooi, moet ik mezelf er aan herinneren dat er ook mooie momenten in de finale waren. Zo wordt Marshall eindelijk rechter (Judge Fudge). Lily is zwanger van hun derde kind. De cockamouse komt nog een keer voorbij gerend. Tracy ziet er prachtig uit in haar trouwjurk. Neil Patrick Harris is fantastisch in de scène waarin hij zijn dochter Ellie ontmoet. En het moment dat Ted dan eindelijk Tracy ontmoet is een hartverwarmende scène.

Jammer dat de makers niet van hun originele Ted/Robin plan wilden afwijken. Ik snap dat de scène met Lyndsy Fonseca en David Henrie al eerder was opgenomen en dat de twee nu een stuk ouder zijn waardoor ze geen alternatief einde met Penny en Luke konden maken. Maar het voelt gewoon ongepast dat Ted zijn kinderen een verhaal vertelt over hun overleden moeder, wat uiteindelijk meer een verhaal over hun tante blijkt te zijn.

Farewell, How I Met Your Mother. Bedankt voor 208 mooie, grappige en soms minder leuke afleveringen.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *