Vanavond wordt in Amerika de allerlaatste aflevering van How I Met Your Mother uitgezonden. Na 9 seizoenen zien we eindelijk hoe Ted the Mother heeft ontmoet, al hebben we dit seizoen al door middel van flashforwards kunnen genieten van interactie tussen de twee.

Voordat we afscheid nemen van onze vrienden Ted, Lily, Marshall, Robin en Barney, kijken we terug naar mijn 10 favoriete afleveringen van de populaire serie.

In chronologische volgorde:

1) Drumroll, Please (#1.13)
himym-drumrollpleaseTed heeft gedurende de hele serie veel vriendinnen gehad, maar mijn favoriet is Victoria (Ashley Williams). In “Drumroll, Please” ontmoet hij haar voor het eerst, op de bruiloft van Stuart en Claudia. Misschien is het niet geheel toevallig dat hij uiteindelijk ook the Mother op een bruiloft ontmoet. Als HIMYM na één seizoen moest stoppen, dan hadden de makers, Bays en Thomas, van Victoria the Mother gemaakt.

2) Slap Bet (#2.09)
himym-slapbetLet’s go to the mall, everybody! Robin blijkt een popster te zijn geweest in Canada die met Let’s go the Mall een hit had onder de naam Robin Sparkles. En ook de slap bet zelf is natuurlijk een klassieker!

3) Monday Night Football (#2.14)
himym-mondaynightfootballTed, Lily, Marshall, Robin en Barney missen de Superbowl vanwege een begrafenis van iemand die ze zich eigenlijk niet kunnen herinneren. Ze besluiten de volgende avond de wedstrijd te kijken, maar het blijkt geen gemakkelijke taak om de hele dag de uitslag van de wedstrijd te moeten vermijden.

4) Arrivederci, Fiero (#2.17)
himym-arrivedercifieroMarshall moet afscheid nemen van zijn geliefde Fiero en iedereen denkt terug aan hun favoriete momenten met de auto. En dit leidt tot veel hilarische flashbacks! En nu iedereen: “And I would walk 500 miles and I would walk 500 more…”

5) The Bracket (#3.14)
himym-thebracketBarney probeert erachter te komen welke ex hem het leven zuur maakt en dat doet hij March Madness style! De hele groep heeft een verhitte discussie waarin besproken wordt welke vrouw de meeste reden heeft om Barney te haten.

6) Sandcastles in the Sand (#3.16)
himym-sandcastlesinthesandJames van de Beek speelt Simon, een oud vriendje van Robin. Jaren geleden heeft hij haar gedumpt, maar wanneer ze hem weer ziet, kalend en al, krijgt ze last van revertigo en valt ze weer als een blok voor hem. Ook krijgen we de videoclip van de tweede single van Robin Sparkles te zien, Sandcastles in the Sand!

7) Three Days of Snow (#4.13)
himym-threedaysofsnowLily en Marshall, al jaren in een relatie, hebben besloten om een bepaalde traditie te stoppen. Zij neemt geen bier meer mee na een reis en hij haalt haar niet meer op het vliegveld op. Toch veranderen ze allebei van gedachten, maar een sneeuwstorm gooit roet in het eten. HIMYM gaat altijd creatief om met tijd en “Three Days of Snow” is hier een uitstekend voorbeeld van. En de aflevering bevat één van de liefste momenten uit de serie.

8) The Time Travelers (#8.20)
himym-timetravelersCoat check girl (Jayma Mays) uit de aflevering “Okay Awesome” (#1.05) keert terug. Ted wil haar aanspreken, maar hij wordt tegengehouden door twee versies van Coat check girl uit de toekomst. Zij tonen Ted, en ons, dat een relatie tussen de twee geen kans van slagen heeft. De aflevering eindigt met Ted, Barney en hun toekomstige versies die een legendary a capella versie van The Longest Time doen.

9) Slapsgiving 3: Slappointment in Slapmarra (#9.14)
himym-slapsgiving3Vast een onpopulaire keus voor de top 10, maar dit vond ik één van de grappigste afleveringen van de laatste paar seizoenen. Marshall vertelt Barney hoe hij zich heeft voorbereid om hem te kunnen slappen en het is hilarisch hoe Ted, Robin, Lily en Carl hier helemaal in mee gaan.

10) How Your Mother Met Me (#9.16)
himym-howyourmothermetmeIn de 200e aflevering leren we the Mother (Cristin Milioti) beter kennen en deze aflevering draait ook helemaal om haar. We zien hoe zij haar paraplu is vergeten op St. Patrick’s Day. Hoe zij samen met Cindy (Rachel Bilson) in die college zaal zat toen Ted in de verkeerde zaal les aan het geven was. En we zien haar prachtige versie van La Vie en Rose.

Honorable mentions: “Zip, Zip, Zip” (#1.14), “Something Borrowed” (#2.21), “How I Met Everyone Else” (#3.05), “The Naked Man” (#4.09), “Duel Citizenship” (#5.05), “Subway Wars” (#6.04), “Who Wants to be a Godparent” (#8.04)

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *