Reviews

Captain America: Civil War (2016) review

poster-civilwarNa een incident waarbij opnieuw onschuldige burgers om het leven zijn gekomen, worden de Avengers op het matje geroepen. Om zulke incidenten in de toekomst te voorkomen is het de bedoeling dat zij verantwoording gaan afleggen aan de Verenigde Naties. Tony Stark (Robert Downey Jr.) is voor het plan, maar Steve Rogers (Chris Evans) ziet het niet zitten. Wanneer zijn oude vriend Bucky (Sebastian Stan) wordt verdacht van een aanslag, besluit Steve zelf achter hem aan te gaan.

Beoordeling
Avengers: Age of Ultron kreeg vorig jaar een magere 4 sterren van mij. Gelukkig liep ik na het zien van Captain America: Civil War met een positiever gevoel de bioscoopzaal uit, want wat heb ik zin gekregen in Avengers: Infinity War! Als de big fight tussen Team Cap en Team Iron Man een voorproefje was voor Infinity War dan gaat de derde Avengers film pretty awesome worden. Zeker met Joe en Anthony Russo, de mannen achter Captain America: The Winter Soldier én Civil War in de regiestoel.

Maar goed, zo ver is het nog niet. Terug naar Civil War! Ik vond het wel meer een Avengers film dan een Captain America film, maar omdat ze die ene scène erin hadden gegooid dat Cap een helikopter tegenhoudt met zijn blote handen, kon ik daar mee leven. Iron Man krijgt veel screentime en verder krijgen de overige Avengers allemaal hun momentje.

Door alles wat er in Civil War gebeurt (Ant-man! Black Panther! SPIDER-MAN!) is het makkelijk om te vergeten dat er ook nog een bad guy was. Daniel Brühl speelt Zemo, een bad guy die voornamelijk op de achtergrond blijft, maar wel behoorlijk effectief uit de hoek kan komen. Dankzij Brühls intrigerende spel bleef ik ook geïnteresseerd in zijn personage, ook al kwamen er regelmatig meer opvallende personages voorbij.

civilwar-spidermanIk moet het toch nog even hebben over Spider-man. Ik was in eerste instantie niet heel enthousiast dat we alweer een nieuwe Spidey zouden krijgen, maar na het zien van Tom Holland als Spider-man ben ik erg benieuwd geworden naar Spider-Man: Homecoming.

Conclusie
Captain America: Civil War voelt niet als een volwaardige Captain America film, maar als een awesome voorproefje voor wat er gaat komen in Avengers: Infinity War.

rating-4stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

20 reacties

 1. Als ik de reviews lees over de recente superheldenfilms, dan lees ik altijd maar hetzelfde. Ik heb het gevoel dat al die films er gewoon hetzelfde uitzien en hetzelfde verhaal vertellen. De wereld heeft een probleem in de vorm van een slechterik en de superheld moet voor de verandering de wereld redden van diezelfde slechterik. Huh?! Originaliteit is toch heel ver te zoeken de laatste tijd. Ik zal ook deze maar aan mij laten voorbijgaan… Met alle respect voor diegene die hier wel van genieten 😉

  1. Ik zie je punt, Kurt, en voor een groot deel heb je gelijk. Gelukkig hadden we recent Deadpool en dat was een heel andere superheldenfilm. En op zich wil de bad guy van Civil War niet de wereld veroveren of vernietigen, zijn plannen zijn niet zo groot 😉

 2. Kort maar krachtig 🙂 Op naar Infinity War zou ik zeggen!

 3. Vinnie's Recensies

  Ben ook zeer benieuwd…Deze week ga ik m eindelijk zien. Nu ik je recensie heb gelezen, is de nieuwsgierigheid nog meer gewekt…
  https://www.youtube.com/channel/UC6BPVL58TzN09MTj0GcIWSw

  1. Bedankt voor je reactie! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Ik ga je channel in de gaten houden! 🙂

 4. Erg vermakelijke film die ik thuis zeker nog een keer ga kijken….

 5. Helemaal met je eens dat het meer een voorbode op de nieuwe Avengers is. Intro van Spidey is echt super goed gedaan! Ik ben ook heel benieuwd naar Homecoming en als het goed is zit Tony Stark/Iron Man daar ook in! Can’t wait! 🙂

  1. Ja, vond ik ook! Het wachten duurt me nu al te lang :p

  1. Yay! Veel plezier 😀

 6. Vinnie's Recensies

  Heb erg genoten van Civil War. Top film. Ik vind het bijzonder knap van Marvel dat ze ons blijven plezieren met goede films.

  1. Ja, dat is knap inderdaad! Zeker met de vrij hoge frequentie dat ze uitgebracht worden.

   1. Vinnie's Recensies

    Inderdaad! Wat is je favoriet tot zover? Voor mij is het toch wel Deadpool en Guardians of the Galaxy, heerlijke films…

    1. Toevallig behoren die twee ook tot mijn favorieten samen met The Winter Soldier.

 7. […] het uiteindelijke gevecht vond ik niet veel voorstellen (misschien zit die ene awesome scène van Captain America: Civil War nog te vers in mijn […]

 8. […] totaal geen behoefte aan weer een nieuwe Spider-Man film totdat ik Tom Holland als Spidey zag in Captain America: Civil War. Ik ben benieuwd of hij ook een film weet te dragen, al krijgt hij hier wel wat hulp van Robert […]

 9. […] zijn avontuur met The Avengers in Civil War, heeft Peter Parker (Tom Holland) met enige tegenzin zijn normale leven opgepakt. Hij wilt graag […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *