Reviews

Avengers: Age of Ultron (2015) review

poster-avengers2Wanneer Tony Stark (Robert Downey Jr.) probeert om een vredes-initiatief nieuw leven in te blazen, gaat het behoorlijk mis. The Avengers gaan de strijd aan met de kwaadaardige Ultron (James Spader) en krijgen daarbij hulp uit een onverwachte hoek.

Beoordeling
Na het megasucces van The Avengers in 2012 is er nu het tweede deel: Age of Ultron. Alle bekende gezichten zijn terug en Joss Whedon heeft opnieuw plaats genomen in de regiestoel. In Age of Ultron zien we dat Tony Stark, Thor (Chris Hemsworth), Captain America (Chris Evans), Bruce Banner (Mark Ruffalo), Hawkeye (Jeremy Renner) en Black Widow (Scarlett Johansson) al meer gewend zijn aan elkaar en beter als team samenwerken. S.H.I.E.L.D. blijft dit deel meer op de achtergrond, al zien we Nick Fury (Samuel L. Jackson) en Maria Hill (Cobie Smulders) wel voorbij komen. Hawkeye en Black Widow zijn de enige Avengers zonder solofilm en krijgen in Age of Ultron wat meer backstory wat ik wel kan waarderen. Nieuw zijn tweeling Pietro en Wanda Maximoff, gespeeld door Godzilla-acteurs Aaron Taylor-Johnson en Elizabeth Olsen. Ik vond ze zelf niet zo goed passen tussen de voor ons al bekende Avengers. Pietro, ofwel Quicksilver, is ook te zien in X-Men: Days of Future Past, maar dan in de vorm van Evan Peters. Days of Future Past wist beter gebruik te maken van Quicksilver en ik vind Peters ook de betere acteur. Jammer dat hij de rol in Age of Ultron niet mocht spelen.

Wat ik wel leuk vond is dat de film vol met cameo’s zit van personages uit de Marvel wereld, zoals War Machine (Don Cheadle), The Falcon (Anthony Mackie) en Erik Selvig (Stellan Skarsgard). Zelfs Paul Bettany, die zijn stem leent aan Jarvis, heeft hier meer te doen.

Er zit voldoende actie in Age of Ultron. De humor komt vooral voort uit de interactie tussen de verschillende personages, al had er nog wat meer humor in gemogen. De film is wat aan de lange kant, maar dat is niet gek gezien het grote aantal personages waar screentime over verdeeld moet worden. Helaas was de film in 3D wat in mijn belevenis niets heeft toegevoegd.

Conclusie
Avengers: Age of Ultron is een aardige sequel, maar ik geef de voorkeur aan het eerste deel.

rating-4stars


Beter dan 3,5 sterren (=bovengemiddeld), maar ook maar net 4 sterren (=goed) waard.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

6 reacties

  1. Ik lees echt overal dat deze sequel minder is dan het origineel. Mijn enthousiasme is hierdoor wel getemperd en dat is ook de reden waarom ik de film nog niet heb gezien.

    Ga ik binnenkort wel zeker kijken in IMAX maar met bijgestelde verwachtingen zodat ie (hopelijk) alleen maar mee kan vallen.

  2. Blijven toch altijd hele fijne films voor mij. Lekker niks aan de hand films, waar ik op z’n tijd goed van kan genieten. Ik ga hem wel even meepakken!

  3. Ah jammer dat ‘ie weer in 3D is. Ik heb daar ook niet zoveel mee. Maar toch leuk om te kijken, na deel 1 ook gezien te hebben 🙂

  4. Vermakelijke film, maar er miste in mijn optiek wat drama en groepsdynamiek. Het ging te veel om de actie.

  5. Helemaal met je eens Gwen. Ik vond dit deel ook iets minder komisch en deel 1 krijgt van mij ook de voorkeur. Desalniettemin een vermakelijk actiefilmpje 🙂

  6. […] Avengers: Age of Ultron kreeg vorig jaar een magere 4 sterren van mij. Gelukkig liep ik na het zien van Captain America: […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *