Na Veronica Mars brengt Rob Thomas (niet de muzikant) ons iZombie, een soort kruising tussen Criminal Minds en Veronica Mars zelf, maar dan met zombies. Het eerste seizoen staat nu op Netflix.

Waar gaat iZombie over?
Liv Moore (Rose McIver) is een geneeskundestudente die tijdens een feestje wordt aangevallen door een zombie. Zij verandert zelf ook in een zombie, maar probeert dit verborgen te houden voor haar vrienden en familie. Liv ontdekt dat zij het aftakelproces kan vertragen door hersenen te eten van overleden mensen, maar hierdoor krijgt zij ook visioenen over die mensen. Met haar nieuwe gave besluit Liv politieagent Clive Babineaux (Malcolm Goodwin) te helpen.

Beoordeling
Veronica Mars is één van mijn favoriete series en ik hou van zombiefilms en -series dus dan zou iZombie iets voor mij moeten zijn toch? Helaas is het niet helemaal mijn ding, want na de eerste aflevering had ik eigenlijk al geen zin meer om verder te kijken.

iZombie begint sterk met het achtergrond verhaal over Liv en hoe ze zich probeert aan te passen aan het leven als zombie. Dit deel wordt leuk in beeld gebracht en goed gespeeld door de charmante Rose McIver die je misschien nog kent als Tinker Bell uit Once Upon a Time. Het deel over het oplossen van moordzaken? Meh… misschien wordt het nog interessanter, maar in de eerste aflevering boeiden deze scènes me helemaal niet. Ik heb nog een poging gedaan om de tweede aflevering te kijken en ben toen in slaap gevallen, vermoedelijk tijdens één van deze scènes. Het is jammer dat de focus niet ligt op het dagelijkse leven van Liv, want dan had ik de serie veel leuker gevonden.

Conclusie
Het is bijna knap dat ze van het concept van iZombie zo’n doorsnee crime serie hebben kunnen maken. Misschien wordt de serie beter, maar ik heb na het zien van 1,5 aflevering geen zin om dit te ontdekken.

rating-3stars


iZombie met Rose McIver, Malcolm Goodwin, Rahul Kohli en Robert Buckley staat op Netflix.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Hoewel ik ook gek ben op zombieverhalen in boeken, films en series spreekt iZombie me niet erg aan. Dat komt vooral door het feit dat de aandacht gaat naar het oplossen van moordzaken – dat lijkt me niet zo interessant. Wie weet dat ik deze serie ooit een kansje geef, maar voorlopig zijn er nog zoveel anderen die ik wil kijken..

    1. Ja, dat deel vind ik hier ook niet zo interessant. Terwijl ik een serie als Criminal Minds juist wel leuk vind. :/

  2. Zelf vond ik het een leuke serie. De eerste twee afleveringen zijn niet zo pakkend als andere series. Ik heb doorgezet en uiteindelijk alles gezien 😀

    1. Ik ga iZombie binnenkort nog een kans geven 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *