31dagen-planetterrorOktober is horror maand hier op Be Cool, Sodapop! Elke dag staat een andere horrorfilm in de spotlight die het bekijken waard is. Sommige films zijn cheesy fun, andere films juist weer eng, grappig of spannend. Leuk voor Halloween of op een andere dag!

Film van dag #13: Planet Terror (2007)
Met: Rose McGowan, Freddy Rodriguez, Marley Shelton, Josh Brolin
Regisseur: Robert Rodriguez

Het verhaal
Een zombie epidemie breekt uit en danseres Cherry Darling (Rose McGowan) verliest haar been tijdens een aanval. Oude liefde El Wray (Freddy Rodriguez) komt met een creatieve oplossing om haar te wapenen tegen de zombies. Dr. Dakota Block (Marley Shelton) probeert tijdens dezelfde nacht niet alleen te ontsnappen aan de zombies, maar ook aan haar gevaarlijke echtgenoot (Josh Brolin).

planetterrorWat is er aan de hand?
Zombies!

Waarom een aanrader?
Robert Rodriguez en Quentin Tarantino brachten ons hun ode aan exploitatiefilms met Grindhouse, bestaande uit Planet Terror en Death Proof. In Nederland werden de films los van elkaar uitgebracht, maar het grindhouse thema komt duidelijk terug. Planet Terror is een over de top, cheesy ogende zombiefilm en zo’n beetje alles wat ik hoopte dat het zou worden. Rodriguez levert samen met zijn sterke cast (McGowan, Shelton, Brolin, Willis) een film af met een hoog entertainment gehalte.

Voor wie?
Voor de horror fan die van zombies houdt, grind house style en Robert Rodriguez/Quentin Tarantino.

Waar?
Planet Terror is verkrijgbaar op dvd.

31 dagen horror
Dag 1: Don’t Breathe (2016)
Dag 2: The Midnight Meat Train (2008)
Dag 3: Triangle (2009)
Dag 4: Anatomie (2000)
Dag 5: Creep (2014)
Dag 6: Big Ass Spider! (2013)
Dag 7: Spoorloos (1988)
Dag 8: All the Boys Love Mandy Lane (2008)
Dag 9: House on Haunted Hill (1999)
Dag 10: Frozen (2010)
Dag 11: Ginger Snaps (2000)
Dag 12: The Final Girls (2015)

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. Een fantastische film! Rodriguez doet dit wel goed hoor ondanks dat PT het niveau van From Dusk Till Dawn niet haalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *