31dagen-hohhOktober is horror maand hier op Be Cool, Sodapop! Elke dag staat een andere horrorfilm in de spotlight die het bekijken waard is. Sommige films zijn cheesy fun, andere films juist weer eng, grappig of spannend. Leuk voor Halloween of op een andere dag!

Film van dag #9: House on Haunted Hill (1999)
Met: Geoffrey Rush, Famke Janssen, Ali Larter, Taye Diggs
Regisseur: William Malone

Het verhaal
Excentrieke pretpark eigenaar Stephen Price (Geoffrey Rush) organiseert een verjaardagsfeestje voor zijn bitchy vrouw Evelyn (Famke Janssen) in een oud gekkenhuis. De gasten kunnen een miljoen verdienen… als ze de nacht overleven!

alfabet-houseonhauntedhillWat is er aan de hand?
Het spookt op haunted hill.

Waarom een aanrader?
Deze remake van de Vincent Price klassieker heeft een hoog entertainment gehalte. De film heeft dit vooral te danken aan Oscar-winnaar Geoffrey Rush die veel lol lijkt te hebben als de excentrieke miljonair Stephen Price. Maar ook komiek Chris Kattan is heerlijk op dreef als de nerveuze Pritchett en onze Famke Janssen speelt een uitstekende bitch.

Hoewel ik zelf geen fan ben van bovennatuurlijke horror, behoort House on Haunted Hill toch tot mijn favorieten doordat het zo´n vermakelijke zit is.

Voor wie?
Voor de horror fan die van bovennatuurlijke horror die niet zwaar op de maag ligt.

Waar?
House on Haunted Hill is verkrijgbaar op dvd.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *