Oktober is horror maand hier op Be Cool, Sodapop! Elke dag staat een andere horrorfilm in de spotlight die het bekijken waard is. Sommige films zijn cheesy fun, andere films juist weer eng, grappig of spannend. Leuk voor Halloween of op een andere dag!

Film van dag #2: The Midnight Meat Train (2008)
Met: Bradley Cooper, Leslie Bibb, Brooke Shields, Vinnie Jones
Regisseur: Ryûhei Kitamura

Het verhaal
Leon (Bradley Cooper) is een fotograaf die ’s nachts over straat slentert om de duistere kant van Los Angeles vast te leggen. Wanneer hij de mysterieuze slager Mahogany (Vinnie Jones) tegen het lijf loopt, besluit hij hem te volgen. Leon begint te vermoeden dat Mahogany een seriemoordenaar is die zijn slachtoffers in de metro afslacht.

midnightmeattrain001Wat is er aan de hand?
Vinnie Jones speelt een imposante, maar bedachtzame seriemoordenaar met een verrassend motief.

Waarom een aanrader?
Bradley Cooper heeft inmiddels vier Oscar nominaties op zijn naam staan, maar voordat hij echt doorbrak als A-lister speelde hij de hoofdrol in de little seen verfilming van Clive Barkers The Midnight Meat Train. Dit is een rol die de Bradley van nu niet snel meer zal spelen, maar de film is zeker het bekijken waard mede dankzij zijn goede hoofdrol. The Midnight Meat Train moet het ook van de visuele stijl van regisseur Ryûhei Kitamura hebben die een goede balans weet te vinden tussen style en substance. Alleen het einde zal bij veel mensen denk ik niet in de smaak vallen.

De film heeft overigens een 72% fresh rating op Rotten Tomatoes!

Voor wie?
Voor de horror fans die houden van Clive Barker, liters bloed en een interessant verhaal.

Waar?
The Midnight Meat Train is verkrijgbaar op dvd en te zien via MyPrime van Ziggo.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. […] dagen horror Dag 1: Don’t Breathe (2016) Dag 2: The Midnight Meat Train (2008) Dag 3: Triangle (2009) Dag 4: Anatomie (2000) Dag 5: Creep (2014) Dag 6: Big Ass Spider! (2013) Dag […]

  2. […] dagen horror Dag 1: Don’t Breathe (2016) Dag 2: The Midnight Meat Train (2008) Dag 3: Triangle (2009) Dag 4: Anatomie (2000) Dag 5: Creep (2014) Dag 6: Big Ass Spider! (2013) Dag […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *