31dagen-anatomieOktober is horror maand hier op Be Cool, Sodapop! Elke dag staat een andere horrorfilm in de spotlight die het bekijken waard is. Sommige films zijn cheesy fun, andere films juist weer eng, grappig of spannend. Leuk voor Halloween of op een andere dag!

Film van dag #4: Anatomie (2000)
Met: Franka Potente, Benno Fürmann, Anna Loos
Regisseur: Stefan Ruzowitzky

Het verhaal
Geneeskundestudente Paula (Franka Potente) wordt toegelaten tot de anatomie cursus van de prestigieuze universiteit van Heidelberg. Wanneer het lijk van een bekende bij haar op tafel terecht komt, gaat Paula op onderzoek uit en doet ze een gruwelijke ontdekking.

anatomieWat is er aan de hand?
Creepy geneeskundestudenten die liever op levende mensen oefenen dan lijken.

Waarom een aanrader?
Deze Duitse horror hit heb ik jaren geleden op televisie gezien, maar is me altijd bijgebleven, want holy shit, wat is er mis met die mensen?! Ik geloof niet in geesten, maar wel in gestoorde mensen die dit een goed idee kunnen vinden wat de film extra disturbing maakt. In Lola Rennt-actrice Franka Potente heeft regisseur Stefan Ruzowitzky een prima final girl gevonden.

Voor wie?
Voor de horror fan die van body horror houdt en tegen ondertiteling kan.

Waar?
Anatomie is verkrijgbaar op dvd.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *