Review: Already Tomorrow in Hong Kong (2015)

poster-alreadytomorrowinhongkongDe Amerikaanse Ruby (Jamie Chung) is voor werk voor het eerst in Hong Kong. Ze ontmoet expat Josh (Bryan Greenberg) die haar de stad laat zien. De twee hebben een klik, maar komen elkaar niet op het juiste moment tegen.

Beoordeling
De Filmkijker organiseerde een filmblog get together en hij regelde voor ons een film die nog niet in Nederland te zien is: (It’s) Already Tomorrow in Hong Kong. Regisseur Emily Ting baseerde de film deels op haar eigen ervaringen en was geïnspireerd door films als de Before-trilogie en Lost in Translation. De film volgt dertigers Ruby en Josh tijdens hun eerste en tweede ontmoeting. De klik is er. Ze vinden elkaar duidelijk leuk. Maar wat als je juist iemand tegenkomt op het moment dat je daar niet naar kan handelen? Het zorgt meteen al voor moeilijke momenten in deze prille romance. Dat is misschien niet mooi om te zien, maar maakt het wel menselijk en herkenbaar.

De hoofdrollen worden gespeeld door real life couple Jamie Chung en Bryan Greenberg dus met de chemie tussen de twee zit het wel goed. Greenberg is sinds zijn One Tree Hill-dagen voor mij al een ‘one to watch’ acteur die altijd wel aan het werk is, maar nooit door lijkt te breken. Chung maakte eerder indruk met de titelrol in Eden en laat met (It’s) Already Tomorrow in Hong Kong opnieuw zien dat ze meer is dan een pretty face. Wat dat betreft is de film voor zowel Chung als Greenberg een mooie showcase voor hun talent.

Conclusie
Houd je van films als de Before-trilogie en Lost in Translation dan is (It’s) Already Tomorrow in Hong Kong zeker de moeite waard.

rating-3halfstars

16 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *