Deze happening stond al een tijdje in de planning en gisteren was het eindelijk zover: de Filmblog Get Together georganiseerd door Nostra van De Filmkijker! Gisteren was niet alleen half filmbloggend Nederland aanwezig in het Springhaver Theater in Utrecht, maar ook een aantal film vloggers en podcasters. Hier een verslag van deze gezellige dag!

Op weg naar Utrecht!
Om 8.12 zat ik de bus richting station Rotterdam Alexander. Daar pakte ik de trein naar Gouda om daar vervolgens over te stappen op de trein richting Utrecht Centraal. Hoewel ik erg uitkeek naar deze dag, vond ik het ook wel erg spannend! Laten we zeggen dat ik niet zo’n held ben als het gaat om grote groepen mensen die ik niet ken of soort van ken. πŸ˜‰

Op Utrecht CS had ik afgesproken met Patricia van Mcurl. Ik had haar nog niet eerder persoonlijk ontmoet, maar ze was zo lief om met mij af te spreken, zodat we samen naar de Springhaver konden lopen. Ik vond haar meteen een toffe meid en het voelde voor mij heel vertrouwd, alsof we dit vaker deden haha. Onderweg kwamen we de lovely Jessica van Reviews & Roses tegen en kwamen we met z’n drieΓ«n aan bij de Springhaver.

Aankomst in het Springhaver Theater
Binnen maakte ik kennis met the man, the myth, the legend: Nostra! We hebben helaas niet veel kunnen kletsen gisteren, maar ik was zwaar onder de indruk van zijn organisatie skills. We kregen zelfs leuke naamkaartjes! Super handig!

Vervolgens maakte ik kennis met de aanwezige bloggers, vloggers en podcasters. Ik moet bekennen dat ik het de eerste paar minuten allemaal heel vreemd en onwennig vond. Zo kwam ik erachter dat de Protagonisten namen hebben (en heel tof haar)!! Dat verzin je toch niet?!

Ook aanwezig waren Cinefille Daphne, Wilco Born, Gert Verbeek, Rick van De Filmrecensent, Film of the Day-ers Jim en Tessa, Lilian van Ongevraagd Filmadvies, podcasters Gudo en John van MovieInsiders (en later ook special guest Coen), vloggers Vinnie’s Recensies en Mike’s Movie Review en Miron en Marieke, de ladies achter Miss Movie. Iedereen was super aardig en toegankelijk. Ik heb niet iedereen uitgebreid kunnen spreken, maar hopelijk bij de volgende get together wel. πŸ˜€

De film
alreadytomorrowinhongkongNostra had speciaal voor ons een film geregeld die nog niet in Nederland te zien is: (It’s) Already Tomorrow in Hong Kong met Jamie Chung en Bryan Greenberg in de hoofdrollen. Echt top dat hij dit met regisseur Emily Ting heeft kunnen regelen! Morgen staat mijn recensie van de film online, maar ik kan je alvast vertellen dat de film mij aangenaam heeft verrast. Nostra heeft Ting een tijdje geleden mogen interviewen en het is zeker ook een aanrader om het interview te lezen!

Vervolgens had Nostra nog een verrassing voor ons in petto: hij heeft Filmblogs.nl gelanceerd! Op deze site vind je al je favoriete filmblogs terug en heb je meteen een overzicht van de nieuwste recensies en artikelen. Stel ik publiceer morgen mijn Already Tomorrow in Hong Kong recensie dan vind je het ook automatisch terug op Filmblogs.nl! Maar wil je de gehele recensie lezen dan wordt je weer automatisch terugverwezen naar Be Cool, Sodapop. Zo loop je als blogger geen hits mis. πŸ˜‰

Na de film en Filmblogs.nl presentatie maakte ik nog kennis met Filmliefhebber Paul die ik tijdens het begin van de film de zaal in zag sluipen. Paul is ook echt een toffe gast die niet te beroerd is om zijn film- en blogkennis met je te delen.

filmbloggettogether-dvdsLunch en film quiz
Na de lekkere en gezellige lunch die ik had met Lilian en Gert begon de film quiz! Nostra had het ons niet makkelijk gemaakt, want er zaten echt pittige vragen tussen. De quiz zelf zat goed in elkaar en ik vond het erg leuk dat hij ook beeld- en geluidvragen had toegevoegd. Na afloop kregen de winnaars prijzen, maar niemand ging met lege handen naar huis! Nostra leek net Sinterklaas (of Oprah), want hij deelde allemaal goodies uit, waaronder: PathΓ© Thuis giftcards, House of Cards seizoen 4 en dvds van o.a. The Boy, Youth en Burnt. Na dit prijzencircus kletste ik nog even met de overgebleven film fans voordat ik weer richting de trein ging met Patricia en Mike.

Conclusie
Ik vond het echt een geslaagde dag en heb heel veel bewondering en respect voor Nostra, want hij heeft dit allemaal echt fantastisch geregeld. Nogmaals bedankt! Ik wil ook iedereen bedanken voor zijn/haar gezelligheid en ik kijk uit naar de volgende get together. Hopelijk zijn dan ook Jacqueline van Sweet Movies, Meneer Vevie, Joachim van Fresh Bananaz en last but not least Riinyosa81 van Naar de Film aanwezig, want ik had ook deze bloggers graag ontmoet!

Tot de volgende keer en happy reading, blogging, vlogging en podcasting!

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

21 reacties

 1. Hey Gwen,

  Wat een leuk verslag! Ook leuk om te lezen dat ik niet de enige was die een niet zo staat te springen op het ontmoeten van nieuwe mensen en dan voornamelijk op zo’n “grote” schaal ^^.

  Ik kijk in iedergeval wel uit naar je review van de film, zoals je weet lees ik niet zoveel blogs dus ik ga mij er maar aan wagen. Oh…en bedankt dat de uitslag van de quiz er niet in staat πŸ˜›

  Groetjes,

  Mike

  1. Thanks, Mike! Voor mij is het ook leuk om te weten dat ik niet de enige ben die er zo over dacht. Goed van ons dat we toch zijn gegaan! πŸ™‚

   En graag gedaan haha πŸ˜‰

 2. Wow, ik ga langzaam naast m’n schoenen lopen van alle complimenten “the man, the myth, the legend” en ook nog vergeleken worden met Sinterklaas en Oprah “You get a goodie bag and you get goodie bag!”.

  Leuk om te lezen dat je je ook zo vermaakt heb en ik vind het ook jammer dat ik een aantal mensen niet gesproken heb. Maar aangezien je in de buurt woont zelf woon ik tussen Capelle Schollevaar en Rotterdam Alexandrium in is het misschien een idee om samen met de Protagonisten en Richard van Naar de Film binnenkort even in Rotterdam naar een film te gaan en daarna nog iets te drinken ofzo.

  Erg fijn dat je ook aanwezig was!

  1. Leuk plan! Ik ga mee πŸ˜€ Zo kunnen we Richards leed ook een beetje verzachten πŸ˜‰

 3. Hey Gwen “Williams”. Leuke post en hoe jij Nostra neerzet is zeer toepasselijk. Misschien een idee om het op een T-shirt te laten drukken voor de volgende keer.?
  Grappig dat velen toch een beetje zenuwachtig zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Wij hebben dan het voordeel een duo te zijn, maar vaak genoeg maken wij elkaar dan nog nerveuzer.
  Onze conclusie was dan ook dat de meeste van ons zich ‘veilig’ en zelfverzekerd voelen in hun on-line activiteiten, maar dat het face-to-face een stuk enger is.

  Het voorstel van Nostra klinkt ook goed. Ook wij hebben niet met Nostra kunnen babbelen.

  1. Ik vind dat eigenlijk wel een goed plan. Even kijken of we dat kunnen fixen voor de volgende keer πŸ˜‰

   Haha ik was juist jaloers op jullie, want jullie hebben tenminste elkaar nog! Maar het is wel fijn om te weten dat ik niet de enige was die een beetje zenuwachtig was. πŸ™‚

   Gezellig! πŸ˜€

   1. Ik zie het al helemaal voor mij zo’n t-shirt. Je kunt die foto op mijn blog wel gebruiken en “The Man, The Myth, The Legend” eronder zetten! :p

    Leuk verslag Gwen! πŸ˜€

 4. Superleuke post. En ik neem aan dat je mij bedoelt met dat gave haar πŸ˜‰

  1. Thanks! πŸ˜€

   Haha jullie hebben allebei tof haar! No joke! πŸ™‚

 5. […] waren al erg positief en ook de eerste verslagen van deze leuke dag zijn inmiddels verschenen bij Be Cool, Sodapop en De Protagonisten. Samengevat een uitermate geslaagde dag, maar hoe organiseer je nu zoiets? In […]

 6. Leuk verslag om terug te lezen al maakt het voor ondergetekende nog pijnlijker omdat ik er niet bij kon zijn. Ontzettend jammer maar dit event was zo te zien wel retestrak georganiseerd door the man, the myth, the legend.

  1. Ik vond het ook echt jammer dat je er niet bij was! Ik vroeg nog helemaal teleurgesteld aan Nostra waar je was! Ik denk dat je ook een goede kanshebber was geweest voor de winst van de film quiz.

 7. De volgende keer moeten we wel echt wat langer spreken, want ik heb je nauwelijks gezien :'(
  Tof verslag trouwens, heb zelf door mijn studie nauwelijks meer last van nieuwe mensen ontmoeten, maar ik begrijp het wel.

  1. Awww! Gaan we zeker doen, Wilco! We hebben elkaar idd veel te kort gesproken.

   Thanks! πŸ˜€

 8. Ik kon er helaas niet bij zijn, maar jullie maken mij echt wel heel benieuwd naar Nostra, aka ‘The Man, The Myth, The Legend’… πŸ™‚

  1. Hopelijk ben je er de volgende keer wel bij, Kurt! Zou gezellig zijn! πŸ˜€

   Overigens ging ik ervan uit dat je niet zou komen, omdat je te ver woont. Of verzin ik nu dingen? :S

 9. […] was deze maand natuurlijk ook bij de Filmblog Get Together georganiseerd door De Filmkijker! Het was een super gezellige dag en erg leuk om in real life […]

 10. Het was zo leuk om iedereen te ontmoeten! Ik kijk nu al uit naar de volgende get togehter!

 11. […] aangezien ik zijn videos regelmatig bekijk op YouTube en hij mij maar één keer heeft gezien bij de Filmblog Get Together […]

 12. […] Filmblog Get Together plaats, opnieuw georganiseerd door Nostra van De Filmkijker. Na een geslaagde eerste editie in Utrecht, verzamelden we ons gisteren in bioscoop KINO in mijn hometown Rotterdam. Voor mij lekker makkelijk […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *