poster Infinity PoolGefaalde schrijver James Foster (Alexander Skarsgard) en zijn rijke echtgenote Em (Cleopatra Coleman) zijn op een luxe vakantie op het fictieve eiland La Tolqa. James raakt aan de praat met Gabi (Mia Goth), die fan blijkt te zijn van zijn boek. Een gezellige dag buiten het resort eindigt in een tragedie. Op La Tolqa blijken ze er een bijzonder rechtsysteem op na te houden: je wordt geëxecuteerd, of als je rijk genoeg bent dan kan je ervoor kiezen om gekloond te worden. Je kloon wordt dan gedood in jouw plaats, maar je moet wel getuige zijn van deze bestraffing.

Beoordeling
Ik had een vreemde film verwacht van Brandon Cronenberg, zoon van regisseur David Cronenberg (The Fly, eXistenZ). Niet alleen vanwege het bijzondere oeuvre van zijn vader, maar ook vanwege de marketing (zie poster). Infinity Pool is wat mij betreft niet vreemd genoeg. In z’n kern is het weer zo’n film over vervelende rijke mensen die denken dat ze overal mee weg komen. Het thema verlies van een stukje menselijkheid door het klonen is interessant. Helaas wordt hier niet genoeg mee gedaan. Cronenberg gaat liever voor shockeren dan echte diepgang. Voor geslaagder commentaar op de rijke elite kan je beter kijken naar The Menu of Triangle of Sadness.

Gelukkig weet Infinity Pool gedurende de speelduur van 2 uur wel voldoende te boeien. Pearl-ster Mia Goth is magnetisch en weet haar scènes naar zich toe te trekken. Waarom is deze fantastische actrice nog geen grotere ster? Alexander Skarsgard speelt prima. Hij weet de blandness, of middelmatigheid, van zijn personage goed over te brengen. Toch ben ik nooit echt onder de indruk van deze acteur. Cleopatra Coleman krijgt helaas te weinig te doen en zit vast in de bezorgde echtgenote rol.

Conclusie
Infinity Pool shockeert liever dan het commentaar geeft, maar vermakelijk is het wel.

3 sterren

Infinity Pool is te bekijken via:

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *