Voordat Diana (Gal Gadot) Wonder Woman werd, was ze prinses van de Amazones, een getrainde, onoverwinnelijke krijger. Wanneer een Amerikaanse piloot (Chris Pine) op het strand van het paradijselijk eiland waar ze is opgegroeid crasht, besluit ze om met hem haar eiland te verlaten. Samen vechten ze in een allesvernietigende oorlog en ontdekt Diana haar volledige krachten en haar ware lot.

Beoordeling
Wonder Woman werd onlangs heel positief ontvangen door critici en het grote publiek. Ik denk dat mensen na Batman v Superman: Dawn of Justice en Suicide Squad vooral opgelucht waren dat DC een goede film heeft afgeleverd en nog wel eentje met een vrouwelijke(!) superheld in de hoofdrol. Persoonlijk vond ik Gal Gadot als Wonder Woman het beste deel van het teleurstellende Batman v Superman. Hier in haar eigen Wonder Woman film laat de mooie actrice opnieuw zien dat zij een goede keuze is voor deze rol. Niet alleen is zij een geloofwaardige amazone, maar Gadot brengt ook de kwetsbare kant van Diana goed over. Met Chris Pine, als Diana’s love interest Steve Trevor, heeft zij fijne chemistry. Ook Pine zit hier goed op zijn plek en hij zorgt op momenten voor de nodige luchtigheid. Verder zijn er prima bijrollen van Connie Nielsen, Ewen Bremner, Lucy Davis en Robin Wright.

Wonder Woman begint sterk op eiland Themyscira, waar Diana opgroeit tot waardige krijger. Ik had graag wat meer gezien van Robin Wright als generaal Antiope, want zij zet een indrukwekkende amazone neer. Doutzen Kroes komt ook nog voorbij als amazone, maar dat was vooral afleidend op een negatieve manier. De film bevat een aantal goede actiescènes. Helaas vond ik de grote battle nogal underwhelming en Ares niet echt een boeiende vijand. Het gevecht had van mij nog wat epischer mogen zijn.

Conclusie
Wonder Woman is een goede superhelden film, zeker voor DC maatstaven.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

8 reacties

 1. Helemaal eens met de afleidende factor van Doutzen Kroes – voegde niks toe, alleen een aantal overbodige en slecht geacteerde zinnen.

  1. Gelukkig ben ik niet de enige die dit denkt 😀

 2. Doutzen Kroes is altijd afleidend op een negatieve manier. Ze ziet er leuk uit (als je daar van houdt), maar acteren is totaal niet voor haar weggelegd.

  1. Haha dit is de eerste keer dat ik haar zie ‘acteren’ 😉

 3. Ik vond Robin Wright zeer matig, want ik zag meer een Claire Underwood op een paard. 🙂 Voor de rest… aardig filmpje.

  1. Ik heb House of Cards nooit gezien dus ik heb dat beeld niet van haar :p

 4. […] Woman | RECENSIE Met: Gal Gadot, Chris Pine Heb jij dé superheldenfilm van het jaar nog niet gezien of wil je nog […]

 5. […] an Ending; The Snowman; Spider-Man: Homecoming; Split; Thor: Ragnarok; Train to Busan; Wish Upon; Wonder Woman; XX; Yoga […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *