Verslag van Dutch X-mas Con 2016

Gisteren was ik met twee vriendinnen aanwezig op de eerste editie van Dutch X-mas Con in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze con werd georganiseerd door het team achter Dutch Comic Con, dat eerder dit jaar een geslaagde tweede editie afleverde. Hier mijn verslag van de dag:

Aankomst
Met mijn vriendinnen kwam ik om 10.00 aan bij de Jaarbeurs en er was meteen al een groot verschil duidelijk: geen rij. Stond ik in maart nog een half uur met vriendin E. in de rij om de Jaarbeurs binnen te komen, kon ik nu meteen doorlopen naar binnen. Ook bij de kaartjescontrole was er geen rij, net als bij de garderobe (€1,50 per jas).

Whoville
Eénmaal echt binnen maakt Dutch X-mas Con het X-mas gedeelte meteen waar, want je bevindt je midden in Whoville. Whoville ken je misschien nog van de film How the Grinch Stole Christmas met Jim Carrey. Hier in Whoville liepen ook Whos rond, maar de Grinch zelf heb ik niet gezien, al kon je op een bepaald tijdstip wel met hem op de foto geloof ik.

Main hall
Loop je Whoville uit dan kom je in de main hall terecht en om heel eerlijk te zijn was dat een beetje teleurstellend. Vergeleken met Dutch Comic Con eerder dit jaar vond ik het er leeg uitzien en ze hadden best nog wel wat kerstversiering mogen ophangen. Zoals je op de foto’s kan zien waren er ook nog maar weinig mensen aanwezig, wat aan de ene kant wel fijn was, omdat je alles op je gemak kon bekijken. Aan de andere kant maakte dat de boel ook wel een beetje sfeerloos. Later op de dag werd het wel drukker en hing er een prima sfeertje.

In de main hall was o.a. een Dutch Comic Con stand waar je merchandise kon kopen, bij de Fox stand kon je op de foto, er was een kleine schaatsbaan, je kon er speeddaten en in deze ruimte bevonden zich ook de main stage en artist alley. Oh en het eten was beter en goedkoper vergeleken met Amsterdam Comic Con.

Dealer area
Natuurlijk mag de dealer area niet ontbreken op Dutch X-mas Con en kon je hier je kerstcadeautjes shoppen en laten inpakken! Dit was mijn derde con dit jaar dus ik had alles wel snel gezien en behalve 4 onderzetters had ik niets gekocht. Zelfs geen Funko pops! Achter in de dealer area kon je gamen en was er een Fifa 17 toernooi in volle gang.

Mini filmblog get together!
Ik vind het altijd super leuk om andere bloggers tegen te komen en tijdens Dutch X-mas Con kon ik weer even bijkletsen met Paul van Filmliefhebber.com en Patricia van Mcurl.nl! Ik hoop dat we elkaar (en de andere bloggers ook natuurlijk!) in het nieuwe jaar weer tegenkomen.. misschien tijdens een nieuwe get together. *hint hint*

Q&A
Ik was ook nog aanwezig bij de Q&A’s met Lee Arenberg van Once Upon a Time, Sibel Kekilli van Game of Thrones en Jason Isaacs, beter bekend als Lucius Malfoy van de Harry Potter films. Ik was verbaasd dat er maar zo weinig mensen vragen hadden voor Kekilli, terwijl ik had verwacht dat zij wel meer publiek zou trekken dan Arenberg. Blijkbaar waren er meer Oncers aanwezig dan Game of Thrones fans. Jason Isaacs was vertraagd, maar kwam enthousiast het podium op en was een onderhoudende spreker. Het was leuk om deze drie acteurs een keer in het echt te zien.

Conclusie
Dutch X-mas was iets kleiner van opzet dan Dutch Comic Con en iets minder druk, maar het was opnieuw een geslaagde dag.

Met dank aan Triangle PR voor toegang tot Dutch X-mas Con.

Wat vond jij van Dutch X-mas Con?

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *