Reviews

Sharknado 3: Oh Hell No! (2015) review

poster-sharknado3Fin en April zijn terug en zij nemen het weer op tegen rondvliegende haaien in Sharknado 3: Oh Hell No!

Het verhaal
Fin (Ian Ziering) krijgt een onderscheiding van de president vanwege zijn heldhaftige optreden als sharknado slayer, maar een nieuwe sharknado weet het feestje te verpesten. Ondertussen bevindt de zwangere April (Tara Reid) zich in Universal Studios in Florida voor de verjaardag van dochter Claudia, maar ook Florida krijgt te maken heftige sharknado’s. Onderweg naar Florida treft Fin een oude bekende…

Beoordeling
De Sharknado films zijn geen goede films, maar dat verwacht ik ook niet van Syfy producties. De films die zij maken ogen heel goedkoop en Sharknado is wat dat betreft geen uitzondering. De eerste Sharknado werd een onverwacht groot succes, waardoor er een jaar later Sharknado 2: The Second One volgde. Zelf vind ik Sharknado 2 het beste deel tot nu toe. Het tweede deel nam zichzelf minder serieus dan het origineel, waardoor ik het beter kon waarderen. Hoewel het dus geen goede film was, heb ik me er prima mee vermaakt. Toen ik zag dat Sharknado 3 op Netflix staat, kreeg ik ook meteen zin om de film te kijken. Helaas is de toon van het derde deel weer wat serieuzer en daar zit ik niet bepaald op te wachten wanneer ik een film over sharknado’s aan het kijken ben.

De film wordt het laatste half uur wel beter wanneer het juist weer wat belachelijker wordt. Fin vraagt zijn vader, gespeeld door David Hasselhoff, om hulp. Hij werkt namelijk bij NASA(!) en samen gaan ze de ruimte in om de sharknado’s te verslaan. Hoe Fin uiteindelijk weer op aarde beland moet je met je eigen ogen zien, want dat geloof je toch niet, maar vermakelijk was het wel! Ik was wel teleurgesteld dat ze niet meer gebruik hebben gemaakt van Aprils cirkelzaag hand.

Het acteerwerk is matig. Ian Ziering doet zijn best en verder lijkt alleen Frankie Muniz, die we kennen van Malcolm in the Middle, zich te beseffen dat hij in een Sharknado film zit. Hij levert dan ook een fijne cheesy acteerprestatie af.

Conclusie
Als je de eerste twee Sharknado films kan waarderen dan zal je Sharknado 3 ook leuk vinden, maar het miste de overdreven cheesiness en humor van The Second One.

rating-2stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

5 reacties

  1. […] Be Cool, Sodapop // Sharknado 3: Oh Hell No! (2015) Review Cinefille // Recensie: Hail, Caesar! De Filmkijker // Demolition (2015) – Recensie Screendependent // Review – Pan (2015) Sweet Movies // Loot Crate Februari – Unboxing Stylight // De meest onvergetelijke filmkostuums […]

  2. Deeltje 2 was weliswaar de beste maar daar is alles mee gezegd. Vreemd eigenlijk dat ik ook zin heb in deel 3

    1. Ja, gewoon kijken na een lange werkdag, verstand op nul 😉

  3. Ik heb alleen de eerste gezien en dat was grappig, maar nog twee delen hoeft van mij niet 🙂

    1. Dat snap ik. Na 3 delen vind ik zelf ook wel genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *