poster-whiplashAndrew (Miles Teller), een veelbelovende drummer, studeert aan een prestigieus conservatorium. Hij wordt geselecteerd voor de jazz band van de beruchte muziekleraar Terence Fletcher (J.K. Simmons) die zijn studenten tot het uiterste drijft.

Beoordeling
Whiplash staat nu op Netflix dus ik had geen excuus meer om de film niet te kijken. Na alle goede dingen die ik over de film had gehoord, waren mijn verwachtingen best hoog en daardoor was ik een beetje terughoudend geworden om het te kijken. Maar Whiplash stelt zeker niet teleur. Het is een goede, onderhoudende film die mijn verwachtingen wist waar te maken. Het sterke script, de strakke regie van Damien Chazelle en het uitstekende samenspel van Miles Teller en J.K. Simmons maken van Whiplash één van de best films van 2014.

Simmons heeft zijn Oscar voor beste mannelijke bijrol zeer zeker verdiend als de vreselijke muziekleraar Fletcher. Ik had bijna medelijden met Teller dat hij die tirades steeds over zich heen kreeg tijdens de opnames. Maar ook Teller zelf speelt een sterke rol. Persoonlijk vind ik hem één van de meest interessante jonge acteurs van dit moment en ik hoop dat hij meer projecten vindt om te schitteren (dus geen Two Night Stand of Fantastic Four meer, Miles). Paul Reiser en Supergirl Melissa Benoist spelen aardige bijrollen.

Conclusie
Whiplash is een sterke, energieke film met ijzersterk acteerwerk van J.K. Simmons en Miles Teller.

rating-4stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

10 reacties

 1. Je bent een sterretje vergeten 😉 Hele goede film dit. Tijd om hem weer eens te gaan zien!

  1. Haha ik vind het een goede film, maar het heeft voor mij niet dat beetje extra waardoor het een extra ster verdient.

 2. Staat ook op mijn ‘watchlist’. Bij ons echter nog niet terug te vinden op Netflix 🙁

  1. Hopelijk komt Whiplash ook snel bij jullie op Netflix te staan!

 3. Ik heb ‘m toevallig een paar weken geleden ook weer eens gekeken, blijft heel goed en alhoewel J.K.Simmons z’n karakter een verschrikkelijk personage is, kan ik wel om hem lachen, vooral het “are you one of those single tear people” is een tekst die me bij is gebleven.

  1. Ja, dat is een goeie idd. Hij kan die lines ook heel goed verkopen.

 4. Zie trouwens pas net in je twitter feed dat het je 250e recensie is. Mooi getal en op naar de 500!

  1. Ja, thanks! Ik ga mijn best doen! 😀

 5. […] Chazelle leverde eerder de uitstekende muziekfilm Whiplash af. Met La La Land gaat hij nog een stapje verder. De film lijkt een love letter te zijn aan de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *