poster-theoneiloveEthan (Mark Duplass, Creep) en Sophie (Elisabeth Moss, Mad Men) gaan op advies van hun relatietherapeut een weekendje weg om aan hun relatie te werken. Al snel doen ze daar een bizarre ontdekking.

Beoordeling
Charlie McDowell, zoon van acteur Malcolm McDowell, maakt zijn regiedebuut met The One I Love. Het is een vreemd, intiem filmpje geworden, maar op een goede manier. Het is moeilijk om meer over de film te vertellen zonder de bizarre ontdekking prijs te geven. Wat ik wel kan zeggen is dat The One I Love meerdere vertrouwde paden had kunnen kiezen om te bewandelen, maar dit niet doet. De film erkent de Twilight Zone-achtige situatie waarin Ethan en Sophie zich bevinden en weet dit toch op een verrassende manier neer te zetten. The One I Love is niet geïnteresseerd in het geven van antwoorden. De kijker moet wat dit betreft z’n eigen conclusies trekken. De film is wel geïnteresseerd in het analyseren van relaties en hoe deze relaties van vorm veranderen door de jaren heen. Ethan en Sophie proberen een magisch moment uit het begin van hun relatie te recreëren wat hopeloos mislukt, omdat zij veranderd zijn en niet meer zo onbevangen in de relatie staan.

Na Mark Duplass recent in The Lazarus Effect en Creep te hebben gezien kom ik tot de conclusie dat hij als acteur veel beter tot zijn recht komt in vreemde films. Net als in Creep speelt hij ook in The One I Love weer goed en hij krijgt ook prima tegenspel van Elisabeth Moss.

Conclusie
The One I Love geeft een realistische blik op relaties, maar weet de potentie van het verhaal niet volledig te benutten.

rating-3halfstars

Tags: , , , ,

4 Comments

 1. Nostra

  30 augustus 2015 at 20:27

  Net even de trailer gedeeltelijk bekeken en misschien dat ik deze toch wel een kans geef. Duplass vond ik ook erg boeiend in Safety Not Guaranteed, dus ben wel benieuwd wat hij hier doet.

  1. Gwen

   31 augustus 2015 at 14:49

   Deze film heeft me positief verrast. Ben benieuwd wat je van de film vindt als je het een kans geeft 🙂

 2. […] Mark Duplass (Creep, The One I Love) is als acteur en filmmaker de laatste jaren aardig bezig en dat is ook Netflix opgevallen. Samen […]

 3. […] Charlie McDowell is na zijn regiedebuut The One I Love en nu The Discovery een filmmaker om in de gaten te houden. Dat hij graag buiten the box denkt is […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *