TV, TV, TV

Top 3 personages die ik wil zien in de Prison Break revival

It’s happening! Prison Break keert terug in de vorm van een 10-delige event serie die in 2016 in Amerika te zien is. Hoofdrolspelers Dominic Purcell en Wentworth Miller keren terug voor de revival, al is het nog onduidelijk in wat voor vorm. SPOILER ALERT Aan het einde van het vierde seizoen zagen we dat de zieke Michael, gespeeld door Miller, zijn leven had opgeofferd om zijn geliefde Sara (Sarah Wayne Callies) te redden. EINDE SPOILER

Ik heb onlangs de serie voor het eerst van begin tot eind gekeken op Netflix nadat ik in het verleden ergens in seizoen 2 was afgehaakt. Het eerste seizoen is ijzersterk. Het tweede seizoen, toen ze on the run waren, is mijn minst favoriete seizoen. De makers leken toen nog erg zoekende naar de juiste manier om de serie voor te zetten. Toen Michael in het derde seizoen vast kwam te zitten in Sona, een gevangenis in Panama, vond ik de serie juist weer beter worden. De eerste helft van het vierde en laatste seizoen vond ik ook spannend. Toen voelde Prison Break meer aan als een ‘heist’ film wat de serie in mijn ogen een positieve boost gaf. Maar toen Michaels moeder eenmaal in beeld kwam ging het weer downhill. Ondanks dat ben ik toch wel benieuwd naar de revival.

Naast Michael (Miller) en Lincoln (Purcell) zijn er nog meer personages die ik graag ik de Prison Break revival terug zou willen zien. Hier mijn top 3:

1. Fernando Sucre (Amaury Nolasco)
prisonbreak-sucreDe goedlachse en loyale Sucre is mijn favoriete Prison Break personage. Hij was in alle vier de seizoenen te zien. In het eerste seizoen was hij de celgenoot van Michael en de twee raakten al snel bevriend. Gedurende de seizoenen was hij vastberaden om zijn geliefde Maricruz terug te zien, maar hij stond ook voor Michael klaar. In tegenstelling tot een hoop andere personages heeft Sucre wel alle gebeurtenissen uit de serie overleefd dus hopelijk zien we hem ook terug in de revival, want Michael kan zijn hulp vast goed gebruiken.

2. Theodore “T-Bag” Bagwell (Robert Knepper)
prisonbreak-tbagT-Bag wil ik graag terugzien in de Prison Break revival, omdat ik Robert Knepper zo geweldig vind acteren in deze rol. In tegenstelling tot Sucre zie ik hem helaas niet snel terugkeren, omdat hij niet goed bevriend was met Michael en Lincoln. Ik zie hem geen rol vervullen in een nieuw verhaal, tenzij de revival zich afspeelt binnen de tijdslijn van de originele serie. T-Bag heeft gedurende de vier seizoenen laten zien dat hij onbetrouwbaar en gevaarlijk is. Toen Michael en de anderen aan het eind van seizoen 4 de keus hadden om ook T-Bag een vrijbrief te geven, besloten ze hem terug te sturen naar de gevangenis. Iets waar T-Bag natuurlijk niet blij mee is.

3. Paul Kellerman (Paul Adelstein)
prisonbreak-kellermanKellerman was een corrupte Secret Service agent die werkzaam was voor de manipulatieve vice president Caroline Reynolds. Reynolds liet hem op een gegeven moment na jaren van trouwe dienst vallen waardoor hij verbitterd raakte. Tegen het einde van het tweede seizoen lijkt Kellerman berouw te tonen voor zijn daden. Door zijn getuigenis komt niet alleen Sara vrij, maar wordt ook Lincolns naam gezuiverd. Pas aan het eind van het vierde seizoen zien we hem terug. Hij is een succesvol congreslid geworden die in de running is voor het presidentschap. Ik zou Kellerman in de revival terug willen zien als de president van Amerika!

En 3 andere personages die ook welkom zijn: Gretchen Morgan (Jodi Lyn O’Keef), Benjamin “C-Note” Franklin (Rockmond Dunbar) en Alexander Mahone (William Fichtner).

Wie wil jij terugzien in de Prison Break revival?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

3 reacties

  1. Sowieso T-Bag en Sucre. En Gretchen mag ook wel terugkeren, omdat ze leuk is 🙂
    Maar ik ben afgehaakt bij seizoen 4. Ik heb laatst nog een dappere poging ondernomen om het uit te zitten, maar ik kan mij er niet meer mee vermaken. Erg jammer, want seizoen 1 en 3 zijn inderdaad erg goed. Ook 2 vond ik niet bijzonder ondanks dat ik op dat moment nog wel de drang had om te zien hoe het allemaal afliep.

    1. Ik had ook wel moeite om seizoen 4 af te kijken. Ga je de revival nog een kans geven?

  2. […] jaar schreef ik al een artikel over de top 3 personages die ik wil zien in de Prison Break revival en ik heb geluk, want al mijn favorieten zijn van de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *