poster-thelazaruseffectEen groepje onderzoekers, onder leiding van Frank (Mark Duplass, The One I Love) en zijn verloofde Zoe (Olivia Wilde, House), hebben een manier gevonden om een dode hond weer tot leven te wekken. Wanneer één van de onderzoekers door een ongeluk om het leven komt, proberen ze haar op dezelfde manier tot leven te wekken met alle gevolgen van dien.

Beoordeling
Horror is mijn favoriete genre, waardoor ik veel negatieve punten door de vingers kan zien en er toch van kan genieten. The Lazarus Effect is een film waarbij dat helaas niet is gelukt. Zeker nu It Follows – op alle fronten een superieure horrorfilm – nog enigszins vers in mijn geheugen zit. In vergelijking is The Lazarus Effect een gemakzuchtige film. Het neemt elementen van Pet Sematary en Flatliners, maar maakt het niet eigen. Er is geen aandacht besteed aan de look van de film en de personages zijn niet uitgewerkt. De maar 83 minuten durende film vliegt voorbij zonder ook maar een keer eng te zijn. En dat is lui. Misschien heeft de studio wat dingen uit de film geknipt en is dit niet het originele product (mijn enige verklaring waarom acteurs als Evan Peters en Donald Glover in deze film zitten), maar het voelt toch als gemakzuchtig om uiteindelijk deze film aan het publiek voor te schotelen.

Mark Duplass vind ik een saaie keus voor de hoofdrol. Hij straalt niets uit. Olivia Wilde doet haar best gezien de omstandigheden. Evan Peters (American Horror Story) en Community-acteur Donald Glover hebben helaas nauwelijks iets te doen in deze film en verdienen beter, net als Sarah Bolger (The Tudors). Twin Peaks-acteur Ray Wise is altijd welkom, maar is helaas maar in één scène te zien.

Conclusie
The Lazarus Effect is een gemakzuchtige film. Bekijk de trailer en dan heb je eigenlijk al de gehele film gezien. Niet één van de betere Blumhouse producties.

rating-2stars

Tags: , , , , , ,

5 Comments

 1. Riinyosa81

  20 juli 2015 at 14:32

  Klinkt niet al te positief nee. Laat ik maar aan me voorbij gaan.

  1. Gwen

   20 juli 2015 at 20:54

   Anders kan je altijd nog de trailer kijken. Mis je niets. 😉

 2. Paul (Filmliefhebber.com)

  29 juli 2015 at 09:00

  Met je eens wat betreft de taakverdeling en het acteerwerk, maar ik heb mij toch prima vermaakt met deze film. Coole effecten, korte speelduur, top! Inderdaad geen topper in het genre en waarschijnlijk ben ik ‘m al tegen het einde van het jaar weer vergeten 🙂

  1. Gwen

   30 juli 2015 at 15:26

   Okay, je hebt gelijk. De korte speelduur was idd wel een pluspunt! 🙂

 3. […] is bijvoorbeeld heel goed in het maken van films met een klein budget (Insidious, Sinister, Ouija, The Lazarus Effect), maar zijn films zijn van erg wisselende […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *