Een onderzoeker (Robert Redford) ontdekt dat er leven is na de dood. Deze ontdekking leidt tot een enorme toename van zelfdodingen. Zijn zoon Will (Jason Segel) is niet zo overtuigd van zijn ontdekking.

Beoordeling
Charlie McDowell is na zijn regiedebuut The One I Love en nu The Discovery een filmmaker om in de gaten te houden. Dat hij graag buiten the box denkt is duidelijk, want zijn beide films zijn, gelukkig, niet bepaald doorsnee te noemen. Qua toon is The Discovery heel anders dan The One I Love. Deze Netflix original ligt door het onderwerp zelfdoding een stuk zwaarder op de maag dan de WTF-ness van The One I Love. De film opent sterk met een cameo van Mary Steenburgen, McDowells moeder, als een interviewer die Thomas Harbor (Robert Redford) een aantal kritische vragen stelt over zijn ontdekking. De focus verschuift daarna naar de sceptische Will (Jason Segel) en zijn onwaarschijnlijke romance met de suïcidale Isla (Rooney Mara). Gaandeweg krijgen we steeds meer een beeld van het leven na de dood. Het is een interessant gegeven voor een film, maar helaas heb ik dezelfde kritiek als bij The One I Love: McDowell weet ook hier de potentie van het verhaal niet volledig te benutten. Ondanks dat is The Discovery meer dan de moeite waard.

Jason Segel kennen we vooral van zijn komische rollen in onder andere How I Met Your Mother en Forgetting Sarah Marshall. Hij laat zich hier van een andere kant zien en ook dat gaat hem prima af. Ook Robert Redford en Rooney Mara spelen hier prima rollen. Jesse Plemons, eerder sterk in het tweede seizoen van Fargo, krijgt hier niet veel te doen als broertje van Will.

Conclusie
Het interessante verhaal en de cast maken The Discovery de moeite waard, ook al weet regisseur Charlie McDowell niet de potentie van het verhaal volledig te benutten.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Heb’m aan m’n lijst toegevoegd afgelopen weekend maar nog niet bekeken. Heb in plaats daarvan Jumanji en Attack the Block gezien

    1. Ook geen verkeerd filmweekend. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *