Een recent ontslagen muziekproducent (Mark Ruffalo) ontmoet een aan liefdesverdriet lijdende singer-songwriter (Keira Knightley). Samen besluiten ze een album op te nemen en zo een nieuw begin te maken.

Beoordeling
Ik heb de afgelopen jaren veel goede dingen gehoord over Begin Again. Dankzij de Netflix goden heb ik de film nu zelf kunnen bekijken en ja, die goede dingen kloppen. Begin Again is een hele fijne feel good movie. Wat ik een heel groot pluspunt vind is dat ze van Mark Ruffalo en Keira Knightley geen koppel hebben gemaakt. Ja, er ontstaat iets moois tussen de twee, maar wat fijn dat het hier geen romantische liefde hoeft te zijn. Dan en Gretta, hun personages, vinden zichzelf terug en dat is in deze film even wat belangrijker. Ruffalo en Knightley spelen sterke rollen en hebben easy goin’ chemistry samen. Knightley is helaas geen sterke zangeres, maar gaandeweg begon ik haar zang steeds meer te waarderen. Misschien omdat Gretta ook steeds meer zelfvertrouwen kreeg tijdens het opnemen van haar album.

In de rol van Gretta’s muzikale ex-vriend zien we Maroon 5 frontman Adam Levine. Ik had eigenlijk niet zoveel van hem verwacht, maar ik vond dat hij verrassend goed speelde. Toegegeven, zijn rol is hem ook wel op het lijf geschreven en zijn versie van ‘Lost Stars’ is prachtig. Hailee Steinfeld heeft een leuke bijrol als de dochter van Dan. Verder zien we ook Mos Def, James Corden, CeeLo Green en Catherine Keener in bijrolletjes voorbij komen. Wat dat betreft heeft regisseur John Carney, ook bekend van de muziekfilm Once, een geslaagde cast weten te verzamelen, al schijnt hij zelf niet zo tevreden te zijn over Knightley’s prestatie.

Conclusie
Begin Again is een hele fijne feel good movie. Zet Neflix aan en ga kijken.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

5 reacties

  1. Ik heb deze film pas ook gekeken en ben het helemaal met je eens. Echt een heerlijke feel good film!

  2. Inderdaad een lekkere film, heb je z’n film van vorig jaar al gezien, Sing Street? Die is ook de moeite waard…

    1. Nee, nog niet. Ben wel benieuwd!

      1. Die vind ik persoonlijk dan weer wat tegenvallen. Once is zijn beste 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *