poster-everybodewantssomeHet is 1980 en de jongens van studentenhonkbalteam genieten van de laatste dagen van hun vakantie voordat het schooljaar weer start.

Beoordeling
Op de poster staat dat Everybody Wants Some!! de spiritual sequel to Dazed and Confused is, Richard Linklaters klassieker uit 1993. Dat klopt ook wel. In Dazed volgden we middelbare scholieren aan het einde van het schooljaar in de jaren ’70 en hier studenten die aan de start van een nieuw schooljaar staan in de jaren ’80. Dazed is één van mijn favoriete films of all time en dat maakt het voor mij zo teleurstellend dat ik helemaal niets heb met Everybody Wants Some!!. In mijn recensie van Linklaters Boyhood noemde ik al dat ik niet zo’n fan ben van films die nergens over gaan en alleen maar een aaneenschakeling van scènes zijn. Dazed en Everybody zijn allebei films die nergens over gaan, maar toch heeft Dazed iets wat mij trekt wat Everybody dan weer niet heeft. Maar wat het is? Misschien kon ik de middelbare school perikelen van Dazed beter waarderen, omdat ik zelf op de middelbare school zat toen ik de film voor de eerste keer zag. Of misschien heb ik gewoon geen geduld meer voor films die nergens over gaan.

Goed, het is geen straf om naar Blake Jenner te kijken en ik ben blij dat hij na Glee meer succes heeft gevonden, want hij is een charmante acteur. Scream Queens-acteur Glen Powell is hier wat mij betreft echt de scene stealer en ik hoop dat deze film leidt tot meer mooie rollen. Verder zit Everybody vol met up and coming acteurs als Tyler Hoechlin, Wyatt Russell, Ryan Guzman en Zoey Deutch.

Conclusie
Echte Richard Linklater fans zullen Everybody Wants Some!! wel kunnen waarderen, maar voor mij is het niet meer dan een vermakelijk maar nietszeggend filmpje met een heerlijke soundtrack.

rating-3stars


Everybody Wants Some!! draait in de bios, maar is ook te zien via Pathé Thuis.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

5 reacties

  1. Ik wil de film nog wel kijken, maar dat komt vooral door de leuke acteurs die erin zitten.

    1. Dat was ook mijn voornaamste reden om de film te kijken. 😉

  2. Klinkt niet als een film waar ik echt van kan genieten, heb echt wel wat verhaal nodig.

  3. […] te zien op Film1: 45 Years, Burnt, Everybody Wants Some!!, The Girl on the Train, Lars and the Real Girl, Love & Friendship, Me and Earl and the Dying […]

  4. […] indruk achter. Blake Jenner speelde vorig jaar een charmante hoofdrol in de Richard Linklater film Everybody Wants Some!!. Met zijn all American good looks is hij de perfecte keuze om de populaire broer van Nadine neer te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *