Een koerier (Chris Dinh) wordt door een belangrijke klant gevraagd om zijn dochter Jasmine (Julie Zhan) op te halen van het vliegveld. Na een valse start, springt de vonk gedurende de avond toch over.

Beoordeling
Tijdens de tweede editie van de Filmblog Get Together werd opnieuw een film gescreend die nog niet in Nederland te zien is. Romantisch drama Comfort werd getoond, een film die doet denken aan de film van de eerste editie, Already Tomorrow in Hong Kong. De Before-trilogie is ongetwijfeld een grote inspiratiebron geweest van regisseur en screenwriter William Lu. Helaas haalt Comfort niet het niveau van de eerder genoemde films.

Ik had het gevoel dat de film erg op safe speelde, ondanks dat de conditie van Cameron, de koerier, een aardige twist was. Helaas werd er niet veel met dit gegeven gedaan. Een gemiste kans om de film wat meer eigen te maken. Van het acteerwerk werd ik met vlagen een beetje treurig. Naar mijn gevoel werden de dialogen soms wat onnatuurlijk gebracht. Ondanks dat vond ik Chris Dinh een charismatische lead. Jasmine vond ik behoorlijk irritant, maar ik weet niet of dat zozeer het acteerwerk van Julie Zhan was of het personage zelf.

Conclusie
Comfort is het bekijken waard voor fans van dit subgenre, al zijn er binnen in het subgenre betere alternatieven te vinden.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Zie dat woord safe veel terugkomen in de verschillende recensies, valt wel op. En ik begrijp het ook wel, dit is geen grootse film. Er zijn zeker betere films in het genre, maar de kern vind ik persoonlijk erg sterk.

  2. Ik ben het met je eens Gwen. De dialogen kwamen soms enorm geforceerd over. Uiteindelijk heb ik mij er wel prima mee vermaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *