Gisteren vond de 2e editie van de Filmblog Get Together plaats, opnieuw georganiseerd door Nostra van De Filmkijker. Na een geslaagde eerste editie in Utrecht, verzamelden we ons gisteren in bioscoop KINO in mijn hometown Rotterdam. Voor mij lekker makkelijk dus, maar ik heb veel respect voor mijn collega bloggers, vloggers en podcasters die het warme weer hebben getrotseerd en lang in de trein en auto hebben moeten zitten om hier te komen.

Aankomst in KINO
Toen ik richting KINO liep, werd ik buiten al begroet door the man, the myth, the legend himself: Nostra! Binnen kreeg ik mijn naamkaartje (super leuk weer!) en hebben we nog even gekletst. Helaas bleken er veel afzeggingen te zijn. Ik weet dat er een paar zieken waren, maar misschien speelde het mooie weer ook een rol. Er zouden zo’n 44 mensen komen en uiteindelijk waren we maar met 25en denk ik. Persoonlijk vond ik dat wel een beetje jammer, ook gezien de tijd, moeite en geld wat Nostra in deze happening had gestoken.

Gisteren heb ik het er hier ook met een aantal mensen over gehad. Een idee waar we het denk ik wel over eens waren is dat, mocht er een derde editie komen, dat iedereen dan van tevoren een kaartje koopt. Net als voor een concert. We moeten niet vergeten dat het ook geld kost om een zaal af te huren dus ik denk dat dit wel zo eerlijk is. Mocht je andere ideeën hebben, laat dan een reactie achter!

Wie waren aanwezig?
Er waren gisteren een hoop bekende gezichten aanwezig, maar ook een hoop voor mij nieuwe gezichten! Zo nieuw (voor mij dus) dat ik niet eens bekend was met hun site. Oeps. Wie heb ik gisteren gespot (en ik hoop dat ik niemand vergeet): Gert Verbeek, Gudo en Coen van Movie Insiders, Lilian van Ongevraagd Filmadvies, Marieke van Miss Movie, Patricia van Hello Geeky World, Paul van Filmliefhebber.com, De Protagonisten, Rick en zijn collega’s van De Filmrecensent, Tim Bouwhuis en Wilco Born. Nieuw (nogmaals voor mij dus) waren Noa, Jane en Marlon van I Heart Cinema, Martijn van Filmhoek.nl, Henk van Filmerds en Zadok van FilmBekeken. Volgens mij waren er nog een paar andere mannen die ik niet gesproken heb en geen idee heb van welke site ze zijn. Oeps? Misschien kan iemand dit nog aan mij vertellen?

De film en presentatie
Nostra had weer speciaal voor ons een film geregeld: Comfort van regisseur William Lu. Ik had nog nooit van deze film gehoord, maar vond het wel grappig dat het een zelfde soort film was als vorig jaar, toen we Already Tomorrow in Hong Kong keken. Mijn recensie volgt nog, maar ik kan wel alvast verklappen dat het niet helemaal mijn ding was. Het is natuurlijk ook moeilijk om een film te kiezen die iedereen zal aanspreken.

Na de film gaf Paul nog een korte presentatie over SEO. Ik ben totaal niet handig wat dit soort dingen betreft dus het was goed om er wat meer over te weten te komen. Thanks, Paul! Als het goed is wordt de presentatie nog rond gemaild, zodat we de handige tips kunnen teruglezen. 🙂

Lunch!
Na de presentatie was het tijd voor de lunch. Er stond een buffet klaar en heb toen lekker gegeten en bijgekletst met Lilian, Marieke en Patricia. We vonden de vrouwen wel ondervertegenwoordigd dit jaar en misten dames als Jessica van Review & Roses, Cinefille Daphne en Miron van Miss Movie.

Filmquiz
Na de lunch was het tijd voor de filmquiz, een redelijk stressvol moment. Ik wilde in ieder geval niet als laatste eindigen, want ik was bang dat er weer zo’n opdracht zou komen dat je recensies moet schrijven van slechte films. Uiteindelijk bleek dit niet het geval te zijn gelukkig! Ik zat in team 6 met Henk en Marlon en met zo’n 14 punten waren ergens in de middenmoot geëindigd. Grote winnaar was opnieuw Gudo. Gefeliciteerd!

Net als vorig jaar gingen we niet met lege handen naar huis. Van Nostra kregen we allemaal een goodiebag! In de mijne zat een dvd van Brimstone en een blu-ray van Underworld: Blood Wars. Thanks! Officieel zat de Filmblog Get Together er toen weer op, maar we hebben na afloop nog wat met elkaar gedronken en gekletst. Aan het eind van de middag ging ik als één van de laatsten weer richting huis.

Conclusie
De tweede editie van de Filmblog Get Together was goed georganiseerd door Nostra. Echt leuk dat hij dit opnieuw wilde doen! Nogmaals bedankt voor het organiseren van deze gezellige dag en natuurlijk ook dank aan mijn collega bloggers, vloggers en podcasters die het ook gezellig hebben gemaakt! Jammer dat veel mensen uiteindelijk niet zijn geweest. Hopelijk zie ik jullie de volgende keer wel. 🙂

Tags:

13 Comments

 1. Gert Verbeek

  28 mei 2017 at 11:20

  Bedankt voor het lekker uitgebreide verslag van een geslaagde dag. De twee mannen die nog in je overzicht van aanwezigen ontbreken zijn verbonden aan de site Blik Op Film. Op naar de volgende Filmblog Get Together!

 2. Miss Movie

  28 mei 2017 at 12:34

  Leuk om je weer even gezien en gesproken te hebben! Het was super gezellig en leuk om iedereen te zien en te spreken!

 3. Daphne

  28 mei 2017 at 12:38

  Leuk om te lezen! Baal er nog meer van dat ik er niet bij kon zijn (vooral als ik lees dat de dames ondergepresenteerd waren – kunnen we niet hebben!). Had bij mij helaas helemaal niets met het weer te maken, maar met een scriptiedeadline morgen. Zo jammer!

 4. Tim Bouwhuis

  28 mei 2017 at 13:06

  Brimstone al gezien? Geniet ervan, anders:) tenminste, ik hoop dat je ervan zult kunnen genieten:)

  Leuk om te lezen!

 5. De Protagonisten (m)

  28 mei 2017 at 14:04

  En je zag er beeldig uit. Leuk verslag Gwen 🙂

 6. […] Verslag Filmblog Get Together (Be Cool, Sodapop) […]

 7. Martijn

  28 mei 2017 at 16:10

  Leuk verslag! Grappig dat je hetzelfde had met die filmquiz. Een slechte recensie schrijven zou ik dan niet zo erg vinden, maar ik had niet als ”slechtste deelnemer” in de spotlight willen staan.

  Gelukkig moesten we in teams meespelen en niet individueel. Leuk trouwens dat je mij nog genoemd hebt. Jouw link staat overigens ook in mijn verslag.

 8. Nostra

  28 mei 2017 at 19:54

  Gert heeft inderdaad de mannen van Blik op Film (Jochem en René) al genoemd, maar verder heb je niemand gemist 🙂

  Het kado was fantastisch en zal ‘m ook nog regelmatig aanhebben. Leuk dat je er ook bij was en geeft altijd veel voldoening om alle verslagen te lezen.

 9. Lilian

  29 mei 2017 at 00:09

  Leuk uitgebreid verslag! Het was gezellig 🙂

 10. […] Tijdens de tweede editie van de Filmblog Get Together werd opnieuw een film gescreend die nog niet in Nederland te zien is. Romantisch drama Comfort werd […]

 11. […] over de Filmblog Get Together op 27 mei in Rotterdam zijn te lezen bij De Protagonisten, Be Cool Sodapop, Tim Bouwhuis, Filmhoek en […]

 12. […] Locker! Dit was me nooit gelukt zonder de wijze woorden van Wilco Born die tijdens de meest recente Filmblog Get Together tegen me zei: “gewoon aanzetten en niet afzetten.” Dank, Wilco! Het viel niet mee om […]

 13. Geweldige film specialist

  26 oktober 2019 at 10:33

  Zo gezellig! 🙂 Ik denk dat dit geweldig moet geweest zijn voor een film specialist !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *