Totally Killer posterNa 35 jaar is de Sweet Sixteen Killer terug! Op de vlucht voor deze gestoorde killer, keert de 17-jarige Jamie (Kiernan Shipka) per ongeluk terug naar 1987. Daar probeert ze de oorspronkelijke moorden te voorkomen met de hulp van de jongere versie van haar moeder Pam (Olivia Holt).

Beoordeling
Totally Killer is de nieuwste Blumhouse productie en exclusief te zien op Prime Video. Het is een frisse horror komedie die doet denken aan een ander Blumhouse topper: Happy Death Day met Jessica Rothe. Alleen herbeleeft Jamie in Totally Killer niet dezelfde dag, maar gaat ze terug in de tijd en volgen er Back to the Future-achtige praktijken. Het is een heerlijke tribute aan de ’80s met een flinke dosis humor. Eng wordt de film nooit, maar dat is niet erg. Het mysterie rondom de Sweet Sixteen Killer had wel iets sterker mogen zijn, maar dat bederft de pret niet. De ’80s nostalgie maakt het meer dan goed. Je ziet dat ze veel aandacht hebben besteed aan de jaren ’80 setting, make up en kleding. Kunnen we meer van dit soort horror komedies krijgen, please? De hele film straalt fun uit!

De jonge cast, onder leiding van Kiernan Shipka (Chilling Adventures of Sabrina), mag er ook zijn. Modern Family-actrice Julie Bowen en Olivia Holt (Cruel Summer) zijn goed gecast als de volwassen en tienerversie van Pam. Ze lijken sprekend op elkaar! De altijd welkome Lochlyn Munro (Scary Movie) is ook leuk gecast als de vader van Jamie. De bijrollen hadden wel iets beter uitgewerkt mogen worden.

Conclusie
Totally Killer is misschien niet eng, maar wel heel erg veel fun!

4 sterren

Totally Killer is te bekijken via:

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *